IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Fiscalia demana investigar el responsable de Difusió de la Generalitat per possible fals testimoni

Jaume Mestre nega que conegués res sobre la campanya de les vies i diu que no va tractar amb la CCMA per emetre els anuncis

Jaume Mestre, encarregat de Difusió de la Generalitat
La Fiscalia ha acusat a Jaume Mestre de fals testimoni durant les seves declaracions sobre el procès | Cedida

El fiscal Jaime Moreno ha demanat investigar el responsable de Difusió de la Generalitat, Jaume Mestre, perquè creu que durant la seva declaració al Suprem ha comès un delicte de fals testimoni. Durant la sessió, fins i tot el president del tribunal, Manuel Marchena, ha avisat Mestre que el delicte no només es comet si es menteix sinó també si es donen respostes inexactes, evasives o que silenciïn dades.

Marchena, però, ha dit que encara no es pot valorar si ha mentit, ja que caldrà contrastar-ho amb altres fonts de prova i que, en tot cas, es fixarà en la sentència. Mestre, que era el responsable de difusió i campanyes publicitàries, ha dit que ell no va encarregar res de l'anunci de les vies, que no es va reunir amb la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, per encarregar-li que emetés els anuncis. Segons el fiscal, Llorach va reconèixer en instrucció haver-se reunit amb Mestre.

La campanya de TV3 per demostrar la malversació

El testimoni de Jaume Mestre havia estat citat per la campanya de les vies del tren que es va emetre per TV3 i es va publicar en diversos mitjans, ja que és una de les cartes que té la Fiscalia per provar la malversació. Diversos testimonis han assegurat que la campanya era institucional i gratuïta, però la fiscalia arremet sobre dues factures que va fer la responsable de la CCM Núria Llorach.

Mestre nega haver parlat amb ella i el Tribunal no pot contrastar la informació perquè Lorach està imputada i es va negar a declarar fent ús del seu dret de no respondre en aquest judici. Durant les declaracions Mestre ha assegurat que «no és la meva responsabilitat aquestes factures» i que «no sé per què es va emetre l’spot».


Comentaris

envia el comentari