rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

La Fiscalia demana l'ingrés a presó provisional per a Fèlix Millet i Jordi Montull

Ara, cal esperar una sentència ferma del Tribunal Suprem
Fèlix Millet i Jordi Montull | CatalunyaDiari.cat

 

La Fiscalia ha demanat aquest dilluns, 5 de febrer, l'ingrés a presó per a Fèlix Millet i Jordi Montull, però cal esperar una sentència ferma del Tribunal Suprem per saber si efectivament passaran aquesta pròxima nit a presó. La decisió arriba després que l'Audiència de Barcelona hagi imposat a Millet un total de nou anys i vuit mesos de presó, i a Montull set anys i sus mesos, per la seva participació en l'espoli del Palau de la Música. 

 

I és que el magistrat encarregat d'investigar el mediàtic cas Palau va considerar provat el cobrament de comissions irregulars, a canvi de l'adjudicació d'obres públiques, i va condemnar també Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Així, segons es pot llegir en la sentència mencionada, la formació política haurà de retornar un total de 6,6 milions d'euros, per haver-se lucrat amb les comissions del cas Palau. 

Cal esperar la decisió del Tribunal Suprem

Va ser la mateixa Fiscalia Anticorrupció qui va reclamar avui una audiència en el Palau de la Justícia de Barcelona, per sol·licitar mesures cautelars contra Millet, Montull, i també l'extresorer de Convergència Democràtica de Catalunya, Daniel Osàcar, mentre el jutge del Tribunal Suprem no resol els recursos que tenen pensat presentar els condemnats.

 

Anticorrupció va justificar la seva decisió, en «les elevades penes imposades» als investigats. En un comunicat emès dilluns, 15 de gener, la Fiscalia va mostrar la seva satisfacció amb la sentència de l'Audiència de Barcelona, assegurant que recull les seves «principals tesis».  Ara, tot queda en mans del mateix Suprem, que haurà de decidir si accepta la petició del Ministeri Públic.

 

 

Un saqueig de 23 milions d'euros

L'Audiència de Barcelona va considerar provat que Millet i Montull van arribar a una espècie d'«acord criminal» entre el Palau de la Música i l'empresa Ferrovial, per rebre diners a canvi de la concessió d'obres públiques.

 

En la sentència, on el jutge va xifrar el saqueig en uns 23 milions d'euros, el magistrat assegura que els dos màxims responsables del Palau fins a l'any 2009 va idear una estratègia encaminada a «disposar il·lícitament» de diners, que destinaven a despeses particulars, i a altres finalitats que no tenien res a veure amb l'entitat cultural. A més, també assenyala que Fèlix Millet va exercir la seva direcció «de forma personalíssima i amb un intens caire jeràrquic». 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris