La Fiscalia demana quinze anys de presó per un cuidador acusat de violar una anciana

Altres persones ja havien interposat queixes de caràcter sexual anteriorment en contra de l'home

La Fiscalia demana 15 anys de presó pel cuidador acusat de violar l'anciana
La Fiscalia demana 15 anys de presó pel cuidador acusat de violar l'anciana | Cedida

Nelson T.R., un cuidador acusat d'haver violat una anciana de 86 anys, va declarar davant la secció sèptima de l'Audiència de Barcelona, el passat dimarts 20 de març. Es tracta d'un extreballador de l'Associació Benestar i Desenvolupament, entitat que pertany a l'Ajuntament de la capital catalana, lloc on també viu l'anciana.

La Fiscalia ha demanat que sigui condemnat a quinze anys de presó per un delicte de violació i ha sol·licitat una ordre d'allunyament perquè no es pugui aproximar a la víctima a menys d'un quilòmetre durant deu anys més un cop complerta la pena. També volen que estigui sota llibertat vigilada mentre no acabin tots els terminis esmentats i que l'acusat, l'entitat a la qual pertany i l'Ajuntament indemnitzin l'anciana amb 12.000 euros pels danys morals.

El cuidador ho nega 

L'acusat va negar-ho tot durant el judici, segons les seves declaracions ni la va violar ni mai va tenir cap problema amb ella ni amb el seu espòs. De fet, l'anciana també va explicar que no havia tingut anteriorment cap conflicte amb ell. El cuidador va assegurar que no entenia el perquè d'aquesta acusació: «Jo també vull trobar la resposta a tot això i saber per què em fa això». No obstant això, l'anciana afirma que la va violar a la seva habitació, el 30 de juny de 2015, al matí.

Segons la versió d'ella, el seu cuidador la va tirar al llit després de fer-li un massatge, però ha indicat que va preferir no cridar per no disgustar el seu espòs. La dona no el va denunciar fins al 2 de juliol per vergonya.

Hi ha un testimoni de la víctima que anteriorment va declarar en la seva defensa, ja que per la seva edat no podia assistir a la cita judicial, i la respectiva gravació del que va dir es va ficar a la sala. A més, la dona que li cuida la casa i la filla de la víctima també van assegurar davant el fiscal que creuen «totalment» a l'anciana.

L'auxiliar de la neteja de l'anciana hauria estat qui va avisar a l'empresa a la qual pertanyia Nelson. En ser informats de la violació, el van acomiadar per motius disciplinaris i van proporcionar-li un altre cuidador.

Ell ja tenia antecedents

Aquesta no era la primera vegada que algú es queixava d'ell per motius de caràcter sexual, ja que durant els cinc anys que l'home havia estat treballant per l'Associació, hauria rebut altres queixes que van comportar la seva suspensió tant de la feina com del seu sou de forma temporal. 

Tanmateix, mai se'l va acomiadar definitivament i no s'ha pogut comprovar la veracitat de les queixes perquè les persones a qui havia cuidat o bé estaven mortes o no estaven en condicions d'afirmar-ho, segons van concloure les investigacions dels Mossos d'Esquadra. Només un matrimoni va poder assegurar que van presentar queixes contra ell per motius sexuals, l'any 2012. Tot i això, els psicòlegs que el van avaluar han explicat que no té cap patologia ni fòbies de caràcter sexual.

 


Comentaris

envia el comentari