Imatge d'arxiu de Laura Borràs

La Fiscalia demana al Suprem que investigui Laura Borràs

Zaragoza demana que se li prengui declaració

La Fiscalia ja s'ha pronunciat sobre el cas de Laura Borràs. L'òrgan ha sol·licitat al Tribunal Suprem que investigui i citi a declarar a la diputada de JxCat per la seva presumpta relació amb les irregularitats comeses en contractes entre els anys 2013 i 2018, és a dir, quan Borràs era la màxima responsable de l'Institut de les Lletres Catalanes.

«Evidenciats clars i contundents indicis»

Segons l'informe signat pel fiscal Javier Zaragoza, en l'exposició raonada emesa pel Jutjat d'Instrucció número 9 de Barcelona, «queden evidenciats clars i contundents indicis» que Borràs i l'informàtic van confeccionar pressupostos falsos  perquè fossin aportats «a cadascun dels expedients de contractació a fi de dotar d'una suposada transparència i objectivitat al procés d'adjudicació contractual».

D'aquesta manera, es va encobrir «la decisió predeterminada d'adjudicar tots els contractes» a Herrero i va emmascarar «l'il·legal fraccionament contractual», diu el fiscal. Per això, demana a la Sala penal del Suprem que admeti a tràmit l'exposició raonada i que declari la seva competència per a investigar a Borràs, aforada per la seva condició de diputada.

També et pot interessar...