La Fiscalia demana al Suprem que investigui Laura Borràs

Zaragoza demana que se li prengui declaració

Imatge d'arxiu de Laura Borràs
La Fiscalia demana al Suprem que investigui Laura Borràs | GTRES

La Fiscalia ja s'ha pronunciat sobre el cas de Laura Borràs. L'òrgan ha sol·licitat al Tribunal Suprem que investigui i citi a declarar a la diputada de JxCat per la seva presumpta relació amb les irregularitats comeses en contractes entre els anys 2013 i 2018, és a dir, quan Borràs era la màxima responsable de l'Institut de les Lletres Catalanes.

«Evidenciats clars i contundents indicis»

Segons l'informe signat pel fiscal Javier Zaragoza, en l'exposició raonada emesa pel Jutjat d'Instrucció número 9 de Barcelona, «queden evidenciats clars i contundents indicis» que Borràs i l'informàtic van confeccionar pressupostos falsos perquè fossin aportats «a cadascun dels expedients de contractació a fi de dotar d'una suposada transparència i objectivitat al procés d'adjudicació contractual».

D'aquesta manera, es va encobrir «la decisió predeterminada d'adjudicar tots els contractes» a Herrero i va emmascarar «l'il·legal fraccionament contractual», diu el fiscal. Per això, demana a la Sala penal del Suprem que admeti a tràmit l'exposició raonada i que declari la seva competència per a investigar a Borràs, aforada per la seva condició de diputada.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari