IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Fiscalia denuncia l’autobús d’Hazte Oír per incitació a l’odi i ordena immobilitzar-lo

Consideren que la iniciativa es configura com una propaganda «que ataca la dignitat, els drets i la lliberta de les dones»

Hazte Oír
La Fiscalia denuncia l’autobús d’Hazte Oír per incitació a l’odi i ordena immobilitzar-lo | CatalunyaDiari.cat

La Fiscalia ha presentat una denúncia contra els responsables de l'associació Hazte Oír i ha demanat que s'immobilitzi l'autobús que tenia previst circular pels carrers de Barcelona aquest dilluns. Argumenta que el vehicle és una propaganda «que ataca la dignitat, els drets i la llibertat de les dones».

Els fets no estan emparats per la llibertat d’expressió

L'autobús està retolat amb una imatge de Hitler i el lema «No és violència de gènere, és violència domèstica. Les lleis de gènere discriminen l'home». Aquest matí, un grup de persones convocades per entitats com Arran i Endavant l'han aturat a l'avinguda Diagonal, i posteriorment ha actuat la Fiscalia, després de rebre una denúncia per part de l'Institut Català de la Dona. També ha demanat un informe als Mossos d'Esquadra, amb l’objectiu que contrastin els fets denunciats.

Hazte Oír
Un grup de persones ha aturat l'autobús i l'ha omplert de pintura | CatalunyaDiari.cat

En el seu escrit, el fiscal constata que l'autobús comet un delicte en l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques reconeguts per la Constitució, en concret en la modalitat de la dignitat de les persones per raons de gènere previst en l'article 510.a del Codi Penal, ja que està humiliant o desacreditant el col·lectiu de dones i les organitzacions que defensen la igualtat entre homes i dones, «sense que aquests fets estiguin emparats per la llibertat d'expressió». 

Consideren que ataca «la dignitat, els drets i la llibertat de les dones»

Així mateix, la Fiscalia cita la jurisprudència del TC i del Tribunal Europeu dels Drets Humans, que estableix que «els discursos de l'odi no resulten emparats per les garanties de la llibertat d'expressió». L'escrit apunta que els responsables de la campanya '#StopFeminazis' no es limiten a demanar la derogació de les lleis de gènere, sinó que ho fan en termes «ofensius, humiliant i desacreditant» el col·lectiu de dones i les organitzacions feministes, establint «un clar paral·lelisme amb el règim Nacional Socialista de l'Alemana nazi, responsable del major crim contra la humanitat». 

«És una propaganda que ataca la dignitat, els drets i la llibertat de les dones, creant un clima que normalitza la discriminació contra les dones i les insulta en vincular les seves idees amb el règim nacional socialista», conclou.


Comentaris

envia el comentari