rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ARA MATEIX

Cues de més de 3 quilòmetres a la C-32, a Argentona, per un accident

La Fiscalia investiga la crema d’un ninot que representava a Ana Julia Quezada

La crema del ninot negre va passar en el transcurs de la 'Quema de Judas', en un municipi de Sevilla
Durant la col·locació del ninot d’Ana Julia Quezada | Xarxes socials

 

Ana Rosa Quintana va rebre una carta d'Ana Julia Quezada, l'assassina del petit Gabriel Cruz, escrita des de la presó. En aquest text, Ana Julia demanava perdó pel crim, però també mostrava la seva indignació davant actes considerats racistes per la crema d'un ninot en una festa popular.

 

Concretament, el ninot era un de color negre que representada a Quezada i es va cremar públicament durant la festivitat de la 'Quema de Judas' el passat diumenge de Resurrecció al municipi de Coripe, a Sevilla, Andalusia. Aquesta crema del ninot de l'assassina de Gabriel va generar molts comentaris a les xarxes socials i va arribar a ser denunciat pel Moviment contra la Intolerància.

 

Justament aquesta crema també va ser denunciada per Ana Julia en la seva carta. Ara, la Fiscalia de Sevilla ha decidit obrir diligencies per investigar aquests fets, els quals podrien determinar un suposat delicte d'odi contra les llibertats i els drets fonamentals de l'article 510 del Codi Penal.

La crema del ninot fomenta «l’odi i la violència»

Segons el Moviment contra la Intolerància, que ha denunciat els fets, la crema del ninot d’Ana Julia es contraria als «principis del dret reparador» i s’obvia la protecció del petit Gabriel. A més, consideren que aquest acte fomenta «l’odi i la violència cap al ninot que representa a l’assassina confessa del crim del nen» i que «es podrien desenvolupar estereotips i perjudicis de naturalesa racista, misògina i xenòfoba».

 

Cal destacar que quan va publicar-se la imatge del ninot a les xarxes socials, va rebre molts insults que «feien referència a la seva condició de dona negra, aclamant el linxament i la violència».

 

L'alcalde del municipi ha demanat perdó

L'alcalde del municipi sevillà de Coripe ha demanat perdó als pares de Gabriel Cruz, Patricia Ramírez i Ángel Cruz, per tot «l'enrenou que s'ha generat», defensant, això si, la tradició de la 'Quema de Judas'. «Va poder haver-hi insults, ni se sap per part de qui. Però cal entendre la idiosincràsia d'un poble i d'una tradició, en la qual no hi ha maldat. Va poder haver-hi insults però no hi va haver racisme. No som racistes», sentencia.

 

Cal destacar que segons s'ha informat, el ninot que s'anava a cremar en un primer moment va ser substituït pel de Quezada, però que en un principi es cremaria el ninot de Carles Puigdemont.

Comentaris