La Fiscalia investiga el missatge independentista dels altaveus de Vic

Des de la megafonia de l'ajuntament de la capital d'Osona s'emet un missatge sobiranista de l'ANC
Imatge de l'Ajuntament de Vic, des d'on s'emet el missatge cada dia a les 8 del vespre. | CatalunyaDiari.cat

 

La Fiscalia Superior de Catalunya ha demanat investigar el missatge independentista que cada dia a les vuit del vespre s'emet per la megafonia municipal de l'Ajuntament de Vic. Segons s'ha fet públic avui, la Fiscalia demana obrir una investigació per aclarir com s'ha acordat l'emissió d'aquest missatge i també saber si el missatge ha tingut algun tipus de cost per la corporació municipal, tal com detalla en el seu escrit el Fiscal Superior Francisco Bañeres.

 

La Fiscalia vol saber qui n'ha autoritzat el cost

El Fiscal Superior vol aclarir qui va autoritzar, si n'hi ha hagut, el cost d'emetre el missatge pels altaveus de l'Ajuntament de Vic i que cada dia a les vuit del vespre s'emet i que està enregistrat per l'ANC. És un missatge que crida a no decaure, i a no «desviar-se» i a seguir amb la lluita independentista. El missatge, consensuat amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i els CDR de la comarca, arrenca amb un so de campanes, que evoca les antigues crides al sometent i també recorda els presos polítics i als exiliats. Tot i que fa dos mesos que sona, fa poques setmanes que va saltar a l'opinió pública arran d'un vídeo que va penjar a Twitter l'Assemblea Nacional Catalana.

 

Un ciutadà va denunciar el missatge als Mossos

Segons detalla el Fiscal Superior, l'obertura de diligències ve motivada per la denúncia que un ciutadà va fer davant dels Mossos d'Esquadra. La policia catalana va redactar un informe que el va elevar a la Fiscalia, que avui ha decidit obrir diligències i investigar com s'han emès. Tot i que alguns polítics independentistes ho van criticar, la pressió més dura la van fer els polítics unionistes. 

 

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, va asegurar que «l’Ajuntament de Vic que té l'obligació de governar per a tothom, inclosos aquells catalans que no estan d'acord amb les proclames independentistes». Per la seva banda, el líder del PP català, Xavier García Albiol, ja va demanar l’actuació de la Fiscalia i va titllar els missatges de «provocació». El president de Ciutadans, Albert Rivera, ho va qualificar com una «nova mostra de la invasió separatista de l'espai públic a la Catalunya de Torra».