Rull, Turull i Sànchez, al Congrés dels Diputats

La Fiscalia es torna a oposar a la llibertat de Rull, Turull, Sànchez i Forcadell

El Ministeri Públic diu que «podria convertir en impossible l'execució de la sentència»

La Fiscalia s'ha tornat a oposar a la llibertat de Jordi Turull, Josep Rull,  Carme Forcadell i Jordi Sànchez.  L'informe del Ministeri Públic, en aquesta línia, afirma que encara existeix el risc de fuga i de reiteració delictiva. 

Segons el ministeri fiscal, els processats no van demostrar penediment, sinó tot el contrari, «han insistit fins al final en el rebuig frontal a la restauració de l'ordre jurídic per part de l'Estat i en l'absoluta convicció que tornarien a cometre els fets delictius que són objecte del procediment».

Insisteixen que el judici ja ha provat la seva culpabilitat

El ministeri públic creu que els supòsits que van motivar la presó provisional dels encausats es mantenen després del judici: la gravetat dels delictes, el risc de fuga i el de reiteració delictiva. Pel que fa a la possibilitat de fugir, argumenta que mantenir aquesta mesura cautelar «es fa fins i tot més necessari un cop ha acabat el judici davant la imminència del dictat de la sentència», i més quan aquesta serà ferma i no es podrà recórrer. 

Javier Zaragoza
La Fiscalia insisteix que no es donen les circumstàncies per la llibertat dels presos | CatalunyaDiari.cat

Segons la fiscalia, el judici oral «només ha servit per provar la participació dels acusats en el més greu delicte contra l'ordre constitucional». A això li ha sumat el fet que disposin de connexió amb altres processats que han fugit. Si seguissin aquest camí, això faria «impossible» l'execució d'una sentència condemnatòria. 

  

Pel que fa al risc de reiteració delictiva, esgrimeix que els acusats no han demostrat «sentiment de penediment per la greu agressió a l'ordre constitucional  que van protagonitzar». Ha fet referència a les últimes paraules dels presos, on hi veu una «actitud permanent de resistència civil i institucional enfront de l'ordre constitucional». 

També et pot interessar...