La Fiscalia podria elevar a rebel·lió l'acusació a Trapero

L'exmajor dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i la cúpula d'Interior podrien ser acusats del nou delicte coincidint amb l'entrada de la nova Fiscal, María José Segarra

Josep Lluís Trapero, a l'entrada de l'Audiència Nacional el passat febrer
Josep Lluís Trapero, a l'entrada de l'Audiència Nacional el passat febrer | CatalunyaDiari.cat

Josep Lluís Trapero i l’anterior cúpula dels Mossos d’Esquadra tornen a situar-se al blanc judicial. L’exmajor dels Mossos d’Esquadra podria ser acusat de rebel·lió per l’Audiència Nacional i la Fiscalia presentarà el seu escrit d’acusació al llarg de les pròximes setmanes, segons ha tret a la llum ‘El Mundo’. Cal esmentar, al fil de la qüestió, que la pena prevista per un delicte d’aquesta dimensió oscil·la entre els 15 i els 25 anys de presó.

Carmen Lamela, però, va negar violència durant l’1-O i, per això, Trapero; el director dels Mossos, Pere Soler; el secretari d’Interior, César Puig; i la intendenta, Teresa Plana; només van ser processats pel delicte de sedició. El mitjà citat, d’altra banda, esmenta ara que els fets redactats a la interlocutòria podrien ser interpretats de diferent manera i es podria demanar rebel·lió per Trapero i la plana major dels Mossos durant l’1-O.

De Lamela a Segarra; de sedició a rebel·lió?

És el gran canvi que podria patir el procés judicial. Tot i que Lamela —jutgessa adjunta al Suprem que va iniciar la causa—, ara l’arribada de la nova Fiscal, María José Segarra, seria el detonant de l’agreujament de l’acusació sobre Josep Lluís Trapero.

Tot i que la pilota és a la teulada de Segarra, cal esmentar també que els quatre fiscals que s'ocupen del cas, Fidel Cadena, Consuelo Madrigal, Javier Zaragoza i Jaime Moreno, sempre han mantingut l'acusació de rebel·lió. Quelcom que juga a favor de Trapero, tot i que els fiscals de l'Audiència Nacional han proposat a Segarra acusar del mateix delicte a Trapero i l'antiga cúpula d'Interior.

Trapero arriba uniformat a l'Audiència Nacional per declarar per un delicte de sedició
Trapero arriba uniformat a l'Audiència Nacional per declarar per un delicte de sedició | CatalunyaDiari.cat

 

Trapero, jutjat a la primavera 

Segons van explicar fons de l'Audiència Nacional a 'La Vanguardia', es preveu que el judici es pugui celebrar la pròxima primavera, cap al mes de maig i molt a prop de les eleccions municipals, tot i que encara no hi ha una data concreta. Perquè aquesta existeixi, encara s'han d'entregar els escrits d'acusació, els de la defensa i s'ha de dictar l'auto d'obertura del judici oral.


Comentaris

envia el comentari