La Fiscalia es querella amb el president Quim Torra pels llaços grocs

El Ministeri Públic creu que va cometre un delicte en desoir els terminis marcats per la Junta Electoral per treure els símbols independentistes del Palau de la Generalitat

Imatge de l'última pancarta que Torra ha penjat al Palau de la Generalitat
Imatge de l'última pancarta que Torra va penjar al Palau de la Generalitat | Cedida

La Fiscalia Superior de Catalunya ha presentat una querella per desobediència contra el president Quim Torra, per no complir els terminis marcats per la Junta Electoral central (JEC) per retirar els símbols independentistes del Palau de la Generalitat. 

La decisió ve marcada per María José Segarra, la fiscal general de l'estat, que el passat divendres va ordenar a l'òrgan judicial que es querellés contra el President de la Generalitat tan bon punt haguessin recollit tota la informació en relació a les actuacions dutes a terme per l'executiu català, amb Torra al capdavant.

Una història que ve de lluny

Amb tot, l'origen de la polèmica va començar uns dies abans, i el passat dimecres, 20 de març, la ministra d'Educació i portaveu del Govern espanyol ja va llançar una advertència al President a través d'una entrevista a RNE, on va qualificar l'actitud del Govern de «penosa» i va declarar que, si Torra no retirava els llaços grocs tal com l'havia instat la JEC, estaria passant «la ratlla de la desobediència».

I és que el president de la Generalitat no va acatar les ordres de la Junta Electoral Central de primeres, i va deixar en mans de cada conselleria la decisió de retirar tots els símbols independentistes. Després de diversos dies on han regnat bàsicament la confusió i la tensió, durant el dia d'ahir Torra es donava per vençut i ordenava retirar el llaç groc del pati dels Tarongers

Torra va penjar una pancarta que defensava la llibertat d'expressió

Entre les diverses actuacions que va dur a terme el president del Govern abans de decidir-se a despenjar el llaç groc, trobem la de substituir la pancarta original per una altra que recollia el lema «Llibertat d'opinió i d'expressió». Aquesta actuació, que tampoc va agradar a la Fiscalia, sí que va obtenir el suport de l'expresident Carles Puigdemont, que compartia un missatge al seu compte de Twitter on defensava l'actuació de la Generalitat.


Comentaris

envia el comentari