La Fiscalia recorrerà la llibertat provisional de 'La Manada'

Tres dies després de sortir de la presó, el guàrdia civil Antonio Manuel Guerrero va intentar renovar el seu passaport, tot i tenir prohibit abandonar el país

Alfonso Jesús Cabezuelo
El guàrdia civil Antonio Manuel Guerrero en una imatge d'arxiu | Cedida

La Fiscalia ha sol·licitat a l'Audiència de Navarra que convoqui una nova compareixença d'Antonio Manuel Guerrero, el guàrdia civil de 'La Manada', que dilluns passat va intentar renovar el seu passaport, tot i tenir prohibit abandonar el territori espanyol. 

En aquesta nova vista, el Ministeri Públic ja ha avançat que sol·licitarà, com a mesura preventiva, el reingrés a presó, davant del «risc de fuga manifestat per l'intent de trencament de la mesura expressament acordada, que no podia obtenir un nou passaport en el futur». 

Enxampat mentre intentava renovar el seu passaport

Recordem que aquest anunci de la Fiscalia arriba després que la Prefectura Superior de la Policia Nacional informés que el condemnat Antonio Manuel Guerrero havia acudit a una comissaria de Sevilla per intentar renovar el seu passaport. 

Antonio Manuel, el guàrdia civil de 'La Manada'
Antonio Manuel, el guàrdia civil de 'La Manada' | Cedida

El Ministeri Públic ha avançat que demanarà al tribunal que dedueixi el testimoni de l'auto, en el qual es va establir la mesura cautelar de la no obtenció del nou passaport. A més, ha transmès les informacions de la Policia, perquè el jutjat de guàrdia de Sevilla investigui si els fets que se li atribueixen a Guerrero podrien constituir un delicte de trencament de mesura cautelar, en mesura de temptativa. 

En llibertat sota fiança de 6.000 euros

Antonio Manuel Guerrero havia aconseguit sortir en llibertat després de dos anys en presó provisional, juntament amb els altres quatre acusats d'abusar sexualment d'una jove durant les festes de Sant Fermí a Pamplona. La decisió de l'Audiència de Navarra va generar una gran polèmica, i és que el tribunal va considerar que els acusats, que han hagut de pagar una fiança de 6.000 euros, no tenien ni risc de fuga, ni tampoc de reincidència.

Alguns dels membres de 'La Manada' a la seva sortida de la presó
Alguns dels membres de 'La Manada' a la seva sortida de la presó | CatalunyaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari