La Fiscalia sol·licita al jutge Pablo Llarena una nova euroordre de detenció contra Carles Puigdemont

L'expresident ha viatjat a Dinamarca a primera hora del matí per participar en un debat

Carles Puigdemont ha viatjat a Dinamarca per participar en un debat
Carles Puigdemont ha viatjat a Dinamarca per participar en un debat | Cedida

La Fiscalia espanyola ja ha enviat al jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, la demanda perquè emeti una nova euroordre de detenció contra l'expresident Carles Puigdemont, que aquest dilluns ha viatjat fins a Dinamarca per participar en un debat.

La petició de la Fiscalia no és cap novetat, ja que diumenge mateix va avisar l'expresident que actuaria «immediatament» en cas que el cap de llista de Junts per Catalunya decideixi abandonar Bèlgica. La notícia arriba poc després que el govern espanyol hagi confirmat el lliurament de tota la informació policial sobre «la situació de Puigdemont» a la Fiscalia. 

Cap resposta de l'expresident Puigdemont

Amb tot, l'expresident sembla ignorar la possibilitat de ser detingut i lliurat a la justícia espanyola. De fet, poc després de la seva arribada a Dinamarca a través del seu perfil de Twitter s'informava sobre el debat al qual assistirà a les 14.00 hores, titulat «Catalunya i Europa en una cruïlla de la democràcia», a la Universitat de Copenhaguen. 

«Arribant a København. A les 14.00 hores participo en el debat «Catalonia and Europe at a crossroads for democracy» a la Universitat de Copenhaguen», deia el missatge de l'expresident, on s'informava sobre la possibilitat de seguir-ho en directe  a través de la pàgina web de la universitat.

Pilar Rahola li ha desitjat «bon vol»

Aquest matí, i enmig de la gran expectació mediàtica que ha aixecat el viatge de l'expresident, la coneguda periodista Pilar Rahola li ha dedicat unes paraules. «Bon vol, Molt Honorable President Carles Puigdemont», ha escrit Rahola a través del seu perfil a Twitter. A més, ha acompanyat el seu missatge amb una fotografia de l'expresident, amb una maleta i esperant agafar el vol a Dinamarca. 


Comentaris

envia el comentari