PREVISIÓ

Diumenge radiant: arriba el dia més aprofitable del cap de setmana

Florentino no tindrà la indemnització pel projecte Castor valorada en 1.300 milions d'euros

 

Florentino Pérez ha rebut una de les notícies menys esperades sobre el cas Castor. El Tribunal Constitucional ha anul·lat la indemnització de 1.350,7 milions d’euros amb les que s’havia de beneficiar el projecte Castor. L’organisme ho ha confirmat de manera unànime, el que ha afectat a les empreses promotores, entre les que es troba ACS, dirigida pel president del Reial Madrid. La indemnització va ser aprovada l'any 2014.

El Tribunal Constitucional ha declarat «nuls i anticonstitucionals» tots aquells articles que feien referència a l'esmentada indemnització. El motiu que va decretar la indemnització, la suspensió de l'activitat del magatzem que està situat a les costes de Castelló, ara no és vàlid. Aquest factor va esdevenir arran dels sismes que es van produir a la zona. 

 

Pla general de la plataforma marítima del projecte Castor | delCamp.cat.

 

Castor a 'Salvados'

Les irregularitats del projecte van ser destapades pel famós programa de Jordi Évole, 'Salvados.' Una d'elles és la que més afecta l'empresa de Florentino Pérez, ACS, concretament quan es fa referència a l'adjudicació de les empreses promotores. 

 

En aquest sentit, un document intern va revelar que el projecte va passar de costar 400 milions d'euros a gairebé 1.300 milions tres anys després, moment en què Escal, empresa en la qual ACS és accionista majoritària, va guanyar un concurs fet a mida.