Detectat un focus de legionel·losi en una empresa de Reus

El departament de Salut Pública de la Generalitat recomana als treballadors no dutxar-se amb calenta en aquest recinte

Imatge de l'edifici 112 de Reus i dos empleats caminant
Es preveu tornar a la normalitat en uns dies fins que es confirmi a través de les persones que el resultat és negatiu | ACN

L’edifici d’emergències 112 de Reus, a tocar de la carretera T-11, té un focus de legionel·losi. Així ho confirma el departament de Salut Pública de Generalitat de Catalunya, que ha detectat el bacteri en una analítica de control. En cap cas però, hi ha un brot ni tampoc cap persona afectada.

Amb tot, des de Salut Pública es recomana als treballadors -bombers, policies i serveis d’emergència- que no es dutxin amb aigua calenta dins les instal·lacions, però sí es poden rentar les mans, ja que el bacteri es contrau en inhalar vapor d’aigua o aerosols.

El focus, que es va detectar el passat dijous 30 de gener, es trobaria en els conductes de les dutxes, a la planta zero. A partir d’aquí, es va intervenir amb un tractament de xoc tèrmic i una hipercloració, que dura dos dies. Posteriorment s’efectua una analítica per comprovar si s’ha eliminat. Es preveu retornar a la normalitat en uns dies quan es confirmi a través de les proves que el resultat és negatiu.


Comentaris

envia el comentari