Un forense, sobre el crim d'Alcàsser: «Dos pèls no eren dels inculpats»

Luis Frontela ha assegurat que li van exigir que «lliurés aquestes mostres», sense poder fer un estudi «més exhaustiu» d’elles

Desirée, Miriam i Antonia, les tres nenes que van ser assassinades el 1992 a Alcàsser | Cedida

Fa 26 anys que va ocórrer el crim de les nenes d’Alcàsser, a la Comunitat Valenciana. Desirée, Miriam i Antonia van ser segrestades, violades i assassinades quan eren menors d’edat. En aquell moment van inculpar Miguel Ricart i Antonio Anglés. Tanmateix, podrien no ser els únics implicats en aquest cas tan mediàtic, segons ha compartit ‘España Diario’.

Aquesta teoria ja la van plantejar més d’un cop alguns investigadors o mitjans de comunicació, però ara podria tornar a agafar força gràcies a Luis Frontela, un prestigiós professional que fa dècades que resol els casos més mediàtics del nostre país, com el de l’assassinat  de la jove Sandra Palo o de les víctimes de l’assassí en sèrie ‘El Arropiero’, i que va participar en l’anàlisi de les restes biològiques de les nenes d’Alcàsser.

Frontela ha aportat noves dades sobre l’assassinat d’Alcàsser i ha assegurat que, durant el seu treball forense, va analitzar diversos pèls i que algun d’ells «no eren pèls dels dos homes als quals van inculpar».

  • Notícia relacionada: El detingut pel cas Alcàsser va assegurar que «es generaria un autèntic escàndol» quan sortís a la llum la veritat.

Un encàrrec directe de Rafael Vera, secretari d'estat de Seguretat

La desaparició de les nenes d’Alcàsser i la troballa dels seus cadàvers va ser un dels casos més mediàtics dels anys noranta. El passat 13 de novembre de 1992 va ser l’últim dia en el qual Desirée, Miriam i Antonia van ser vistes amb vida, quan a la nit feien autoestop per anar de festa a un poble veí. Durant dos mesos no es va saber res d’elles, fins que un apicultor va trobar els cossos, desmembrats, en una zona de muntanya.

Fins ara Antonio Anglés i Miguel Ricart són els únics inculpats pel crim d'Alcàsser' | Cedida

 

En aquell moment, el secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Vera, va demanar a Luis Frontela que s’encarregués del cas d’Alcàsser: «Luis, et necessitem, puja al primer avió i vine a València».

  • També pots llegir: Les germanes de Marta del Castillo asseguren parlar amb ella en somnis.

El forense va analitzar una catifa on van aparèixer restes de les tres menors assassinades. A més a més, va extreure quatre pèls que van ser clau en la investigació. Tal com assegura Frontela, dos pertanyien a Antonio Anglés i a Miguel Ricart, però els altres dos «no eren dels dos homes als quals van inculpar». Tanmateix, des de la Comandància de la Guàrdia Civil li van exigir que «lliurés aquestes mostres», sense poder-ne fer un estudi «més exhaustiu».


Comentaris

envia el comentari