IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El forense de Diana Quer insisteix a trobar restes d'ADN al cos de la jove

Fernando Serrulla assegura que existeixen alternatives per descobrir si hi va haver agressió sexual

Fernando Serrulla, el forense de Diana Quer
Fernando Serrulla, el forense de Diana Quer | Cedida 

El forense de Diana Quer, Fernando Serrulla, ha sigut i és un dels màxims responsables pel que fa a l'anàlisi del cos de la jove, intentant així donar resposta a què li va passar a Diana la nit del 22 d'agost del 2016. El cap de la Unitat d'Antropologia Forense de l'Institut de Medicina Legal de Galícia ha reconegut que el desenvolupament del cas ha sigut «especial», a més de ser «un repte» per a tot l'equip. 

Justament per aquest motiu, Serrulla ha explicat que s'han buscat múltiples estratègies per poder trobar les evidències necessàries que permetin obtenir les respostes del cas. Tanmateix, ha comentat algunes de les estratègies que s'han utilitzat per determinar si la jove va patir algun tipus d'agressió sexual. Un fet que intentes esbrinar mitjançant l'obtenció d'ADN al cos de Diana. 

El forense també va assegurar en una entrevista que l'equip encarregar de l'autòpsia de Diana Quer ha intentat reunir «el nombre més gran de dades possible», malgrat les grans complicacions que tenien a causa de l'estat en què es trobava el cadàver. 

Diana Quer en una imagen de archivo.
Imatge d'arxiu de Diana Quer. | cedida

 

El cos, en molt mal estat

Cal recordar que des del passat 22 d'agost del 2016 —dia que va desaparèixer Diana— fins al 25 de desembre del 2017 —quan es va trobar el cos de la jove—, van passar uns 500 dies. Un temps en el qual el cos de la víctima va romandre sota l'aigua. Un fet que ha dificultat, considerablement, l'obtenció de possibles resultats.

No obstant, Serrulla va assegurar que aquest no era el primer estudi «per esqueletització» que feia i, per tant, ja estava familiaritzat amb el terme i la tècnica. I és que era necessària una correcta aplicació de la tècnica per a poder trobar informació essencial pel cas. 

A la recerca de proves d'un possible abús sexual

Fernando Serrulla va admetre que l'equip va fer grans avanços per determinar que la mort de Diana Quer havia estat provocada voluntàriament i no accidentalment, com va assegurar l'auto confés del crim, 'El Chicle'. No obstant, Serrulla també va reconèixer que davant l'estat en què es trobava el cadàver, era complicada l'obtenció de proves per a poder determinar si hi va haver o no un possible abús sexual. 

Així doncs, va explicar que és impossible trobar restes de semen a un cos que ha estat submergit en aigua durant uns 500 dies. «No perdura més de set dies a l'interior de la vagina», va indicar el forense, afirmant que trobar signes d'agressió sexual és pràcticament impossible. 

No obstant, Serrulla va senyalar que existeixen altres alternatives que podrien donar algun resultat, com «buscar ADN de l'home». Malgrat reconèixer que aquest està «fragmentat, diluït i gairebé impossible de localitzar», va explicar que aquesta és, justament, l'estratègia que estan provant ara per a poder trobar evidències que demostrin que la mort de Diana Quer va venir precedida per una violació. 


Comentaris

envia el comentari