IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Li detecten dues fractures al nadó ingressat a l'UCI a Tarragona

El bebè continua en estat greu i se li han detectat lesions a braços i cames

Urgències Hospital Joan XXIII de Tarragona.
El nadó segueix ingressat a l'UCI de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona | Àngel Ullate

Les darreres novetats del nadó presumptament maltractat pels seus pares indicaven que «continuava en estat molt greu» i seguia ingressat a l'UCI Neonatal de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Després de més de dues setmanes a l'hospital tarragoní, se li han realitzat diverses intervencions i, segons explica el Diari de Tarragona, se li han detectat dues fractures en ossos del cos, les quals serien d'abans de l'ingrés del passat 13 de febrer. 

Fractures en braços i cames del nadó

El nadó va arribar a les Urgències del Joan XXIII en estat molt greu, ja que tenia una hemorràgia interna al cervell, les quals haurien estat ocasionades per un presumpte maltractament dels pares al fill. Aquesta va ser la prioritat dels metges per salvar la vida del bebè, però aquestes lesions podrien tenir conseqüències en el nen tota la vida. 

Durant aquesta darrera setmana, se li han fet diverses radiografies al bebè, per comprovar que no hi hagués més lesions en el seu cos. En aquest sentit, el resultat va ser que se li van descobrir dues fractures en diverses parts del cos, les quals, segons explica el Diari de Tarragona, serien de setmanes anteriors a l'ingrés a l'UCI del passat 13 de febrer. Les lesions que havia patit el nadó eren al fèmur i al radi. Després del descobriment d'aquestes fractures, seran afegides al comunicat mèdic. Tanmateix, l'evolució del nadó segueix essent una incògnita. 

Els pares detinguts i la custòdia del nen perduda

El nadó va ingressar a l'hospital Joan XXIII de Tarragona el 13 de febrer i, tal com indica el protocol, en veure els indicis de maltractament, van alertar als Mossos d'Esquadra per tal de fer una investigació, la qual segueix oberta. Tot seguit, el Departament d'Infància de la Generalitat (DGAIA) va assumir ràpidament la custòdia del bebè, després de ser presumptament maltractat. D'altra banda, l'endemà els pares, veïns de Montblanc de 21 i 22 anys, van ser detinguts per presumptes delictes de lesions i violència física en l'àmbit de la llar. El dia 16, van passar a disposició judicial i el jutge va decretar presó provisional sense fiança per a tots dos. 


Comentaris

envia el comentari