França investiga un possible atemptat terrorista en l'atropellament de tres agents policials

Els fets van tenir lloc ahir a les 16.00 hores

La  justícia francesa investiga un possible atac terrorista que va tenir lloc ahir dilluns, 27 d'abril. Es tracta d'un atropellament que va ocórrer a la ciutat de Colombes, propera a París, a les 16.00 hores i que va concloure amb la detenció immediata in situ de l'autor dels fets, un home de 29 anys, identificat per la premsa com a Youssef T. Tal com indica 'El País', el jove tenia un document en què jurava lleialtat al Daesh.

La Fiscalia Nacional Antiterrorista ha indicat avui dimarts en un comunicat que durà a terme una investigació pels càrrecs de temptativa d'assassinats terroristes d'agents de l'autoritat i per pertànyer a una organització terrorista. L'atacant no estava en un estat d'alienació mental, tal es va considerar en un primer moment; hipòtesi descartada finalment per un examen psiquiàtric.

Bones notícies per les víctimes

Els fets van passar a la tarda d'ahir quan dos policies nacionals i un municipal realitzaven un control d'accés al municipi de Colombes i van ser brutalment envestits per un vehicle. Afortunadament, tot i que un dels agents va ser greument ferit, la seva vida no perilla. Els altres dos agents van haver de ser hospitalitzats però van rebre l'alta poques hores després.

El presumpte terrorista conduïa un BMW  negre, en què, a més, s'hi va trobar un ganivet i una carta en què afirmava entregar-se «en cos i ànima a la batalla per imposar la xaria  —la llei islàmica— al món sencer». Segons el ministeri Públic, el jove no estava fitxat pels serveis secrets per risc de radicalització religiosa, però va ser condemnat fa 10 anys per violència delictiva i tenia antecedents psiquiàtrics.