Francisco Camps, processat per la construcció del circuit de Fórmula 1 de València

La magistrada del jutjat d'instrucció número 17 de València ha pres la decisió aquest divendres al matí

La jutgessa ha decidit processar l'expresident valencià Francisco Camps
La jutgessa ha decidit processar l'expresident valencià Francisco Camps | Europa Press

La jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 17 de València ha decidit processar l'expresident de la Generalitat Francisco Camps; el que va ser el seu vicepresident Vicente Rambla; l'exconseller d'Infraestructures Mario Flores i diversos càrrecs de l'Ens Gestor de la Xarxa de Transport i Ports de la Generalitat (GTP) i diversos empresaris, en la causa per la construcció del circuit urbà de la Fórmula 1 a València. Entre aquests últims, s'hi troba el representant de FCC Construcció S.A. José Mayor Oreja, germà de l'exministre Jaime Mayor Oreja.

La jutgessa manté que va ser Camps qui «va impulsar i va permetre» la construcció del circuit «amb l'única intenció de projectar la seva imatge», com a màxim representant de la Comunitat, «al marge de les funcions pròpies» de la seva competència com a president. També ho va fer al marge de la legislació aplicable i «utilitzant indegudament els fons públics, alterant les dades i dates en documents d'expedients administratius».

També sosté que va donar «tractes de favor a determinades empreses que resultaven beneficiades d'adjudicacions públiques per donacions i entregues de diners» que indica que es van fer de forma «no altruista» sinó que ho van fer amb «caràcter finalista per obtenir com a contrapartida adjudicacions irregulars».

Camps va permetre la construcció del circuir per «projectar la seva imatge»
Camps va permetre la construcció del circuit per «projectar la seva imatge» | CEDIDA

 

S'ha acordat l'arxivament del cas de 17 persones més

En total, són 16 els processaments mentre que la instructora ha acordat l'arxivament del cas de 17 persones més, entre elles, el que va ser secretari autonòmic d'Esports i exsecretari general del PP, David Serra, i l'assessora de l'expresident Belén Reyero, treballadors i representants legals d'altres constructores i empreses.

La magistrada assenyala que pren aquesta decisió després del resultat de les diligències d'investigació i instrucció que s'han practicat; les declaracions d'investigats i testimonis; informes de la Guàrdia Civil i Policia; documents procedents dels registres o requerits a l'administració i l'informe de la Intervenció de la Generalitat, que revelen indicis «suficients, sòlids, raonables i consistents» contra Camps per prevaricació, malversació i falsedat documental; suborn i/o tràfic d'influències.

En l'acte, la jutgessa dona trasllat al Ministeri Fiscal i Advocacia de la Generalitat perquè en deu dies formulin l'escrit d'acusació, demanin l'obertura de judici oral, l'arxivament de la causa o sol·licitin la pràctica de diligències complementàries. La resolució no és ferma per la qual cosa hi ha possibilitat a interposició de recurs.


Comentaris

envia el comentari