Francisco Franco, condemnat a 30 mesos de presó

Era investigat per envestir a un cotxe de la Guàrdia Civil, ferir a un agent i fugir el 2012

Francisco Franco Martínez-Bordiu ha estat condemnat a 30 mesos de presó, després que el Jutjat de lo Penal de Terol hagi considerat que els delictes comesos el 30 d'abril de 2012 eren mereixedors d'aquesta sentència. En aquella data, el net primogènit del dictador, Francisco Franco Bahamonde, va envestir un cotxe oficial de la Guàrdia Civil, va ferir a un agent i va fugir.

La sentència, de dos anys i mig de presó, s'allunya de la sol·licitada per la Fiscalia, qui demanava una pena de sis anys. A més, el treballador que es trobava amb Francisco Franco en el moment de l'accident, Silviu Nicolae, per a qui es demanaven quatre anys de presó, ha quedat absolt de tots els càrrecs, segons la sentència de la magistrada, Amparo Monge.

Indemnitzacions econòmiques

A la pena de presó s'ha de sumar la multa de 12 mesos, amb una cota diària de 40 euros. A més, Francisco Franco haurà d'indemnitzar al guàrdia civil ferit amb 1.500 euros, de la mateixa manera que haurà d'entregar 2.720 euros a la Direcció del cos policial. La sentència és el resultat de les condemnes per atemptar contra un agent i per conducció temerària.

Francisco Franco, condemnat a 30 mesos de presó
Francisco Franco, condemnat a 30 mesos de presó | Cedida

La sentència presentada per la jutgessa inclou que les proves presentades en la investigació eliminen de manera total «la presumpció d'innocència». De la mateixa manera, s'ha considerat que els testimonis que havia presentat Francisco Franco «no superen el judici de la versemblança», ja que van ser considerats «poc creïbles i no ajustats a la realitat».

D'altra banda, la magistrada també ha contemplat la declaració de la víctima, la qual, com a contrapart, «s'ha mantingut inalterable al llarg de les diferents fases processals de la causa». En aquest sentit, referint que la versió ha pogut ser contrastada amb dades externes, les proves concloents han permès aplicar la mencionada sentència contra Francisco Franco.


Comentaris

envia el comentari