IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El franctirador de Terrassa, condecorat pels 'Amics de la Guàrdia Civil'

Hauria rebut la condecoració per facilitar informació a la 'Benemèrita' mentre treballava al CTTI

Manuel Murillo va ser condecorat en un acte informal dels Amics de la Guàrdia Civil
Manuel Murillo va ser condecorat en un acte informal dels Amics de la Guàrdia Civil | Twitter

Continuen apareixent noves informacions sobre Manuel Murillo, el simpatitzant d’extrema dreta de Terrassa, que hauria intentat assassinar Pedro Sánchez. Segons ha publicat el diari ‘Público’, el franctirador hauria rebut una condecoració de l’Associació d’Amics de la Guàrdia Civil. Aquest fet s’hauria produït en un acte privat d’aquesta organització.

El primer a preguntar-se per aquesta possible condecoració ha estat el senador per EH-Bildu Jon Iñarritu. El polític basc ha preguntat al govern sobre quan s’havia produït la imatge, qui eren els seus acompanyants i perquè se l’hauria condecorat. La Guàrdia Civil ha afirmat que ells «no han condecorat a ningú», però en la fotografia i apareixen alts càrrecs, com el cap de la comandància de Tarragona, Vicente Luengo.   

No és una condecoració oficial de l’Institut Armat

L’Institut Armat ha volgut posar de manifest que ells no tenen cap relació amb aquest acte al qual va assistir Manuel Murilllo. Fonts de la Benemèrita han confirmat que la invitació a l’acte «va ser cursada per la citada associació i en cap cas per Guàrdia Civil» i que aquest era un convidat mes com altres membres d'una associació de muntanyisme. Així, neguen de forma oficial ser coneixedors dels mèrits del vigilant per rebre aquesta distinció. 

Condecorat per la seva feina al CTTI

En canvi, fonts anònimes consultades per ‘Público’, afirmen que el franctirador podria haver rebut aquesta condecoració pels serveis prestats a la Guàrdia Civil mentre treballava al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Generalitat, CTTI.  Manuel Murillo va exercir de vigilant de seguretat durant uns mesos a les instal·lacions, coincidint amb el període entre l'1 d'octubre i les eleccions del 21 de desembre. 

Contractat per l'empresa Enerpro SL per vigilar unes obres, l'home hauria capturat diverses imatges de les càmeres de videovigilància per, tot seguit, enviar-les a persones de l'entorn de la Guàrdia Civil. Així hauria tingut un paper clau en la investigació oberta contra els líders independentistes, fent mèrits per ser guardonat pels seus serveis a l'Institut Armat.


Comentaris

envia el comentari