Un funcionari d'Estremera se sent «utilitzat» per haver de «resoldre un problema que és tan sols polític»

José Ángel Hidalgo: «És una vergonya absoluta haver de patir l'espectacle de cinc homes atrapats a la presó»

Imagen de los imputados.
Imatge dels imputats. | CatalunyaDiari.cat

 

Els polítics empresonats han donat molt de què parlar, però no només fora les reixes, també dins. Un dels funcionaris de la presó d'Estremera, José Ángel Hidalgo, ha publicat l'article 'Els gats d'Estremera', a la revista CTXT, en què denuncia la situació que s'està vivint perquè considera que és «una vergonya absoluta i una vergonya democràtica haver de patir l'espectacle de cinc homes atrapats a la presó».

El funcionari no esperava ser «utilitzat», atenent el càrrec que ocupa, per «resoldre de forma ignominiosa un problema que és tan sols polític». A més, ha criticat el govern espanyol, ja que considera que la seva estratègia és enviar a presó a qui «pensi tort». «És una vergonya per a tot un país, Espanya, que sempre decep, que sempre fracassa, que sempre fereix i fa sagnar amb el bec trencat de les seves històriques disputes».

El titular de l'article és una metàfora que al·ludeix Joaquim Forn i Oriol Junqueras i els equipara a uns «gats de cara llarga, que miren i miolen amb por des d'un lloc que senten equivocat, que no pertany al seu món, i que ja des del primer dia en què van aparèixer ens han contagiat, als quals hem d'atendre'ls d'un desassossec i inquietud gairebé patològics».

Puigdemont, possible candidat

El company de partit de Junqueras, Gabriel Rufián, ha ficat sobre la taula l'opció d'investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat perquè és «el candidat legítim sigui quina sigui la seva situació jurídica, igual que Junqueras és el vicepresident». 

13 polítics processats 

El jutge Pablo Llarena va decidir processar ambdós polítics mencionats per un delicte de rebel·lió i malversació, junt amb uns altres 11 investigats en la causa del procés. Inclús, el magistrat va imposar una fiança de responsabilitat civil de 2,1 milions d'euros que ells també hauran de pagar.


Comentaris

envia el comentari