Un funcionari de la presó d'El Acebuche li envia una emotiva carta a Ana Julia Quezada

En l'escrit, l'home explica com està vivint els primers dies d'Ana Julia a la presó, on confessa que «ha tornat a plorar»

Fachada de la prisión El Acebuche
Imatge d'arxiu de la façana de la presó d'El Acebuche. | Almería Hoy

 

L'assassina confessa de Gabriel Cruz, Ana Julia Quezada, està complint condemna a la presó El Acebuche des del passat 11 de març, quan els agents de la Guàrdia Civil van trobar el cos sense vida del menor al maleter del cotxe de Quezada. 

No obstant això, sembla que Ana Julia no està tenint una estança fàcil a la presó, tal com ja van indicar fa unes setmanes les preses del centre penitenciari, les quals van alertar que no dubtarien en agredir l'acusada si es donés el cas. Unes afirmacions que van preocupar als funcionaris, menys a un d'ells, qui no ha dubtat en expressar els seus sentiments. 

De fet, el primer dia ja va resultar complicat per a l'assassina de Gabriel, ja que les internes d'El Acebuche van rebre Ana Julia amb «peixets» a tall de protesta, fins que els mateixos funcionaris les van obligar a retirar els cartells.

Més seguretat per a Ana Julia a la presó

Encara que es troba aïllada en un mòdul de la presó, Ana Julia no se sent segura i ha sol·licitat a Institucions Penitenciares que es prenguin les mesures pertinents. De moment, ha rebut algun atac verbal però no agressions directes. Per evitar això, manté un horari diferent del de la resta de preses i està acompanyada durant 20 hores al dia per una «presa ombra».

L'emotiva carta d'un funcionari d'El Acebuche

Un funcionari del centre ha enviat una emotiva carta al programa d'Antena 3 'Espejo Público', on descriu com està vivint l'entrada d'Ana Julia Quezada a la presó. «Després de 20 anys passant per 5 centres diferents he anat coneixent assassins en sèrie. […] He conegut a violadors dels seus propis pares, violadors dels seus propis fills», comença la missiva.

«Això m'ha superat potser per tenir fills en edats similars […] De petit era molt poregós i vaig aconseguir superar-ho, però aquestes nits he tornat a sentir el terror, he tornat a tombar-me de cap per avall al llit i plorar... plorar jo sol», prossegueix. 

El més sorprenent, sens dubte, arriba al final de la carta, quan l'home comenta el següent: «Si arribés el cas i calgués defensar-la no dubtaria ni un sol segon a posar la meva vida en perill per salvar la d'Ana Julia. És terrorífic pensar-ho però és veritat i sé que qualsevol dels meus companys també ho faria. Potser aquesta és la diferència entre ella i jo».


Comentaris

envia el comentari