Gabriel Rufián critica el missatge de Nadal del rei Felip a través de Twitter

El diputat d'ERC ha comentat: «Felip VI parlant de drets i llibertats i tu amb por a tuitejar»
Imatge del discurs del rei d'aquest any. | Cedida

 

El diputat d'ERC, Gabriel Rufián ha reaccionat a través de Twitter al discurs institucional de Nadal que ha ofert aquest diumenge, 24 de desembre, el rei Felip VI. Com ja és tradició, el rei es va posar davant de les càmeres i es va dirigir al poble amb l'afany de valorar el millor i el pitjor de l'any.

 

En aquest sentit va destacar la importància de la situació política a Catalunya, un fet que ha marcat l'any 2017. Sobre Catalunya, el rei va explicar que: «Espanya és avui una democràcia madura» A més, va afegir: «ara qualsevol ciutadà pot expressar i contrastar lliurement les seves idees, però no imposar-les».

 

També va fer una valoració del 21-D i va destacar que els polítics han de preservar la «pluralitat» de tots els catalans. A banda, ha assenyalat la importància de mantenir vigent la constitució espanyola. Una petició del monarca durant el discurs va ser que Catalunya recuperi un «camí» que asseguri la «serenitat», per superar els «problemes de convivència».

En aquest sentit, va demanar a l'independentisme que renunciï a la creació de la República per mantenir els valors democràtics d'Espanya. Va demanar que el camí no pot portar de nou a «l'enfrontament».

 

El diputat d'ERC, Gabriel Rufián, en una roda de premsa. | CatalunyaDiari

 

Rufián crítica sarcàsticament al rei

Després del discurs del monarca, les reaccions no es van fer esperar i Gabriel Rufián no va dubtar en donar la seva opinió a través de Twitter. El portaveu adjunt d'Esquerra Republicana de Catalunya va criticar que el rei Felip VI parlés en el seu discurs de drets i llibertats mentre hi ha «por a tuitejar». Concretament, ha dit les següents paraules: «Felip VI parlant de drets i llibertats i tu amb por a tuitejar».

 

Però les paraules de Rufián no han acabat aquí, ja que minuts més tard, ha tornat a fer una altra publicació en el seu compte de Twitter on s'ha mostrat realment sarcàstic amb el discurs: «A mi m'ha convençut, a la pròxima el voto».

 

 

Finalment, el diputat d'ERC ha fet una tercera piulada sobre aquesta qüestió realitzant un joc de paraules amb el nom de Felip i l'article 155 aplicat a Catalunya: «155ipe VI».