Maten amb trets de balins un gat a l'Alt Empordà

L'Associació Sol Gat l'Escala Empúries denuncia que no és el primer cop que ataquen els gats de les colònies i demanen ajuda per localitzar el culpable o culpables

Un dels gats que va ser disparat l'any passat per la mateixa zona de l'Alt Empordà | Associació Sol Gat

El municipi de Sant Martí d’Empúries, a l'Alt Empordà, es despertava el divendres amb una nova mort d’un gat després de rebre l’impacte d’un tret de balí. El cos sense vida de l’animal va ser trobat pels membres de l’Associació Sol Gat l’Escala Empúries. L’entitat ha posat una denúncia, com ha fet en altres ocasions, per trobar el culpable de la mort de la gata.

Segons han avançat 'Diari de Girona i 'El Nacional' aquesta no és la primera vegada que es troba, a la zona, un gat d'una colònia mort pels trets de balins. L'any passat, l'entitat ja va denunciar l'atac amb balins a diverses de les colònies que gestionen i al març van denunciar un altre cas molt similar que va posar fi a la vida d'un altre gat per culpa de les complicacions derivades de les lesions provocades per l'impacte d'un balí.

Un altre gat mort per les ferides causades per un balí

Els fets es van produir el març del 2016 quan l'associació va trobar un gat malferit en una vorera del mateix municipi, Sant Martí d'Empúries. El gat va ser atès per un veterinari que el va operar per tal de poder curar les ferides que li havia provocat el balí en perforar-li l'ull i la boca. L'animal va morir poc després de l'operació i a causa de les lesions de l'atac.

L'Associació Sol Gat l'Escala d'Empúries ha fet una crida als veïns per demanar que es comparteixi tota mena d'informació que serveixi per trobar el responsable o responsables d'aquests atacs als gats de colònia. Al municipi alguns veïns han vist a dos joves disparant trets als animals però a hores d’ara encara no s’ha identificat a ningú.

Trenquen el llom a una gata a Blanes

Els dos casos de maltractament animal denunciats anteriorment no són els únics produïts pels trets de bales de balins. Segons informa el 'Diari de Girona' l'any passat uns desconeguts van malferir una gata, a Blanes (Selva), i li van trencar el llom disparant-li amb una escopeta de perdigons. Per sort, la gata que llavors tenia poc més d'un any de vida, va ser trobada per una noia del municipi que la va dur al veterinari. Allí van descobrir que el tret li havia seccionat la medul·la i que per tant, no es podia moure de mig cos en avall i necessitava ajuda per fer les seves necessitats.

Des de l'Associació Sa Gatonera es van resistir a sacrificar-la i van compartir el cas de la gata, batejada com a 'Lali' per les xarxes socials. Finalment, malgrat les circumstàncies, la història de la 'Lali' va tenir un final feliç i van trobar un voluntari disposat a acollir-la i a cuidar-la.


Comentaris

envia el comentari