La Generalitat deu més de 7 milions d'euros a agents dels Mossos d'Esquadra

Uns 4,4 milions corresponen al dispositiu policial relacionat amb l’1 d’octubre

La portaveu de Sap-Fedol, Imma Viudes.
La portaveu de Sap-Fedol, Imma Viudes. | CatalunyaDiari.cat

El sindicat majoritari dels  Mossos d’Esquadra, Sap-Fepol, ha criticat aquest dimecres, 27 de juny, que la Generalitat deu als seus agents més de 7 milions d’euros. De fet,  4,4 milions d’aquest corresponen al dispositiu policial ‘Ágora’, relacionat amb la celebració del referèndum de l’1 d’octubre.

La portaveu del sindicat policial, Imma Viudes, ha detallat que el dispositiu contemplava, abans i després de l’1-O, la vigilància i protecció de líders polítics, la presència dissuasiva de patrulles pròximes a les seus dels partits, vigilància de seus oficials i actes polítics. A més, Viudes destaca que els agents van dur a terme «jornades maratonianes de 12 hores com a mínim».

La Generalitat no sap quan es podrà fer efectiu el pagament

En aquest sentit, la portaveu de Sap-Fedol assegura que la Generalitat es va comprometre a abonar 3,8 milions d’euros durant el mes de juny. No obstant això, fa una setmana van comunicar des de l’administració que com a conseqüència de la necessitat de recalcular el pressupost per aconseguir els 4,4 milions d’euros —tenint en compte que van treballar més efectius dels previstos—, no saben quan es podrà abonar el pagament.

Viudes també ha explicat que el passat juliol del 2017, Sap-Fedol i la Generalitat van signar un acord on s’incloïa una compensació econòmica de 8 euros bruts per haver treballat 12 hores o més durant el cap de setmana, que ja ascendeix a 2,5 milions d’euros, aproximadament 250.000 euros al mes.

A més, des de Sap-Fedol afegeixen que tampoc s’ha fet efectiu el pagament dels dispositius que es va portar a terme durant les eleccions del 21 de desembre, l’import del qual és de 300.000 euros.

Les Unitats de Seguretat Ciutadana, les més afectades

Tanmateix, ha recordat que la Generalitat també els deu les pagues extraordinàries corresponents al 2013 i el 2014, les quals ascendeixen a un total de 67 milions d’euros. «No paren de donar-nos llargues, una vegada darrere una altra», ja lamentat Viudes.

Per la seva banda, el secretari general del Sap-Fepol a la regió policial Metropolitana de Barcelona, Francesc García, ha defensat la necessitat de crear un «fons de contingència» de cara a futures emergències i fets excepcionals.

Finalment, ha volgut destacar que els efectius que es veuen més afectats pels deutes són les Unitats de Seguretat Ciutadana, és a dir, els agents que patrullen, tot i que, en definitiva, pràcticament tot el cos es veu afectat.


Comentaris

envia el comentari