IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un total de 40 afectats per sarna en un geriàtric al Vallès Occidental

Una empresa especialitzada ha netejat a fons totes les instal·lacions i els afectats han rebut tractament

40 persones estan afectades amb sarna en una residència d'avis a Sant Llorenç Savall
40 persones estan afectades amb sarna en una residència d'avis a Sant Llorenç Savall | Cedida

Nou brot de sarna a Catalunya. En qüestió de poques setmanes s’han alertat sobre diversos brots de sarna en dues comissaries de Barcelona i, ara, en una residència d’avis a Sant Llorenç Savall, municipi de la comarca del Vallès Occidental. En aquest cas s’han vist afectades unes quaranta persones que han rebut ja la primera fase del tractament.

L’origen d’aquest brot de sarna encara és desconegut, però el van detectar la setmana passada i, en concret, ha arribat a afectar una vintena de treballadors i una vintena d’avis usuaris de la residència. Per una banda, els treballadors estaran de baixa laboral fins que s’hagin recuperat completament i, per l’altra, els interns han estat aïllats per evitar contagis amb els altres residents.

Han netejat a fons tota la residència d’avis

Tant els treballadors com els avis que han estat contagiats amb sarna ja han rebut atenció mèdica i han passat per la primera fase del tractament, el qual acabaran durant aquesta setmana. Per la seva part, el centre residencial ha pres mesuressanitàries per tal de poder erradicar el brot de sarna.

Personal de neteja desinfectant la zona d'espera de la comissaria de l'Eixample de la sarna.
Personal de neteja desinfectant la zona d'espera de la comissaria de l'Eixample de la sarna. | CatalunyaDiari.cat

 

S’han requerit els treballs d’una empresa especialitzada per netejar a fons totes les instal·lacions de la residència d’avis de Sant Llorenç Savall. Així doncs, aquest divendres 16 de novembre, han estat netejades totes les habitacions i zones comunes del geriàtric públic després que el departament d’Afers Socials informés el servei d’epidemiologia de Salut Pública de Catalunya i aquest activés els protocols necessaris en aquests casos.

Dos brots de sarna a Barcelona

A més a més, les famílies dels residents del geriàtric i els sindicats dels treballadors també van ser informats sobre el brot de sarna. Ara, el departament d’Afers Socials està investigant el possible origen del brot en aquesta localitat del Vallès Occidental. Un brot que ha sorgit pràcticament a la vegada que els de les comissaries de Barcelona, a l'Eixample i la de Montcada i Reixac.

L’últim cas de sarna ha estat a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Montcada i Reixac, la qual van haver de tancar perquè un menor d’edat que va ser acollit i passar la nit a les instal·lacions estava contagiat amb aquest paràsit que és molt contagiós, ja que es transmet per contacte físic o, fins i tot, roba infectada. Tanmateix, no és una malaltia greu i el seu tractament és efectiu.


Comentaris

envia el comentari