ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

Condemna de dos anys i mig pel germà de Messi per portar una arma il·legalment

Tot i això, la mateixa sentència l’eximeix d’entrar a presó, en substitució haurà de treballar vuit hores mensuals i no podrà sortir d’Argentina

Matías Messi, amb el seu germà, Lionel Messi
Matías Messi, amb el seu germà, Lionel Messi | Cedida

Aquest dijous s'ha dictat la sentència contra el germà de Leo Messi, Matías Messi, per portar il·legalment una arma de foc. La justícia argentina ha decidit condemnar-lo a dos anys i mig de presó no efectiva, el que vol dir que finalment no anirà a presó.

La condemna real per Matías Messi serà doncs la de treballar vuit hores mensuals a l'escola de futbol 'Los Leones' que es troba a Rosario i la de no poder sortir d'Argentina. Segons el fiscal del cas, «no s'ha pogut determinar que hagi portat l'arma amb finalitats il·lícites».

Van trobar l'arma a una llanxa amb la qual navegava

Els fets es remunten al 30 de novembre de l'any passat. El germà de Leo Messi havia sortit a navegar pel riu Paraná quan la seva embarcació va xocar amb un banc de sorra i ell va haver de ser rescatat per un pescador. Va ser un accident important, ja que segons informació sobre els fets, la llanxa va quedar molt coberta de la sang de Matías.

De fet, la seva família va fer un comunicat explicant el que havia passat: «Matías Messi Cuccitini va sofrir aquest dijous un accident quan la llanxa en la qual navegava, amb motor Mercury 115, va xocar amb un banc de sorra, impactant contra el parabrisa i sofrint fractures en la mandíbula i el paladar així com múltiples talls en la cara».

Va ser després de l'accident quan els agents van inspeccionar la llanxa i allà hi van trobar l'arma, sense declarar. Sobre aquest fet, la família de Messi també va assegurar al comunicat que l'objecte no era de Matías i que va ser robat hores després que aquest abandonés l'embarcació. Llavors, però, ja es va dictar presó preventiva per a ell per un delicte per portar «il·legalment una arma de foc».

Un llarg historial de problemes amb la llei

No és aquest l'únic episodi d'aquest tipus que ha tingut a la seva vida el germà de Leo Messi. Fa uns anys, el 2015, ja se li va decomissar una arma i aquest mateix mes de març va ser detingut després d'estar implicat en un accident de trànsit i amenaçar l'altre conductor amb una arma.

Cal recordar també que, fa molts anys, ja van començar els seus problemes amb la justícia. L'any 2001 i el 2002 va ser denunciat per amenaces i més tard, el 2011 a la seva casa hi va haver un tiroteig possiblement relacionat amb una organització narco d'Argentina.


Comentaris

envia el comentari