rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La germana de Diana Quer defensa la presó permanent revisable

«Com em va passar a mi us pot passar a qualsevol», advertia Valeria, des del capdavant del moviment
Imatge publicada per Valeria Quer, un any després de desaparèixer Diana | Xarxes socials

 

La família de Diana Quer encapçalarà la mobilització en contra de la derogació de la presó permanent revisable, d'aquest dissabte, 21 d'abril, a Madrid. Diana López-Pinel, mare de la víctima, i Valeria Quer, germana de la jove, han confirmat la seva presència a l'acte.

 

La concentració, programada davant de la Puerta del Sol, s'emmarcarà sota el lema 'No Derogació de la Presó Permanent Revisable'. A més, es retrà homenatge a Diana, assassinada la matinada del 21 al 22 d'agost de 2016, quan tenia 18 anys, a A Pobra do Caramiñal, La Corunya.

 

Així, les víctimes desaparegudes en condicions similars seran recordades durant l'acte. Aquest serà iniciat per Diana López-Pinel, que realitzarà un discurs, per posteriorment llegir-se un poema i lliurar globus. Finalment, la concentració es desplaçarà a les portes del Congrés dels Diputats.

Valeria Quer: «Us pot passar a qualsevol»

Com a imatge insígnia que s'ha convertit durant tot el desenvolupament de la mort de Diana Quer, la seva germana, Valeria, també ha valorat la concentració. Mitjançant un missatge a les xarxes socials, ha demanat lluitar «per una societat més segura».

 

«Necessito el vostre suport, fem-ho entre tots. Perquè, d'un dia per l'altre a la meva germana la van assassinar i com em va passar a mi us pot passar a qualsevol». Amb aquest text, la jove reclamava a la societat que «us necessito» per combatre plegats a la mateixa lluita.

Diana López-Pinel, al capdavant de la concentració

Diana López-Pinel, mare de Diana Quer | Cedida

 

La mare de Diana Quer, Diana López-Pinel, ha estat l'encarregada de desenvolupar la mobilització. Les últimes setmanes han servit per difondre l'acte, concedint entrevistes on qüestionava: «Imagina que, com diu 'El Chicle', surt de presó en set anys. Estaríem tranquils?»

 

«Quatre de cada cinc violadors, quan han sortit de presó, han reincidit», valorava la mare de la víctima, afegint que «el cas de Diana és el més gran reflex de com actua un depredador d'aquest tipus. És un assassí, per això és inadmissible que surti de presó en un període de temps tan curt».