Dos germans arriben a judici per l'herència de mig milió de la seva mare, a Barcelona

La filla denuncia que el seu germà es va aprofitar de la demència que patia la seva mare perquè aquesta canvies l'herència

El cas de l'herència d'una àvia de Barcelona ha arribat als jutjats de Barcelona | Cedida

Aquesta setmana ha arribat a l'Audiència Nacional un cas de dos germans, on Rosa Maria J.G. ha denunciat a Juan J.G. d'estafa i apropiació indeguda de diners de la mare d'ambdós. Tal com explica 'ElCaso.es', els fets es remunten a fa uns anys, quan Concepció G.M es va retrobar amb el seu fill, Juan J.G, després de 20 anys de silenci, ja que des de l'any 1996 no sabia res d'ell. Mare i fill es veien d'amagat de l'altra germana, qui no hagués aprovat que en Juan J.G, en només uns mesos, aconseguís que la seva mare li donés la meitat del saldo que havia acumulat en el seu compte i que li deixés en propietat el pis familiar del carrer Praga, al barri barceloní del Baix Guinardó.

El 13 de novembre del 2017, un jutge va decretar la incapacitat absoluta de la Concepció, argumentant que no podia vetllar per si mateixa ni gestionar el seu patrimoni. Ara, el cas ha arribat a l'Audiència Provincial de Barcelona, després que la germana d'en Juan J.G. el denuncies. Acusat d'aprofitar-se de la demència de la seva mare per apropiar-se dels seus estalvis i part del patrimoni familiar, Juan J.G. defensa que la seva progenitora no té les capacitats tan afectades i que va ser decisió pròpia donar-li aquesta herència, valorada en mig milió d'euros.

Herència
El seu fill li va fer firmar uns papers on li donava gran part de l'herència | Cedida

L'inici dels fets

La història es remunta a l'any 2013, quan la concepció va patir una caiguda que li va trencar el fèmur i els metges van recomanar a la seva filla que la portes a una residència. Finalment van contractar una cuidadora que atenia a la Concepció a casa seva. Passat un temps Juan J.G, fill de la Concepció, va començar a quedar a amagades de la seva germana amb ella, fins al punt que la seva mare li va prometre la meitat del que tenia si s'assegurava que no acabés a una residència. L'home va aconseguir que la seva mare li donés permís per administrar el seu patrimoni i, més endavant, que li fes una donació de 140.000 euros.

La filla de la Concepció argumenta que degut a la demència que patia no sabia que havia fet i havia firmat sense preguntar els papers que li havia presentat en Juan J.G. A més, el jutge va demanar a cinc metges que estudiessin l'estat de salut de la Concepció i quatre d'ells van decretar la seva incapacitat per gestionar el seu patrimoni, ja que presentava una demència amb deteriorament cognitiu moderat-greu. 

La fiscalia ha considerat provat que l'acusat es va aprofitar de la malaltia de la seva mare per apropiar-se del seu patrimoni i demana una pena de sis anys de presó per un delicte continuat d'estafa i apropiació indeguda. A més, han demanat que s'anul·lin tots els moviments de diners i canvis en l'herència realitzats per la Concepció amb el seu fill.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari