Un gihadista detingut: «Vull ser un màrtir de la gihad i atemptar a Espanya»

Tenia contacte amb altres membres de cèl·lules terroristes a França i al continent africà

Imatge de l'operació antiterrorista que va dur a terme la Policia Nacional
Imatge de l'operació antiterrorista que va dur a terme la Policia Nacional | Policia Nacional

El terrorista detingut a Madrid per la Policia Nacional hauria comunicat al Daesh que estava disposat a dur a terme un atemptat kamikaze a la capital, segons ha donat a conèixer el mitjà 'La Razón'.

Les primeres informacions no descarten la seva possible vinculació amb un altre detingut per terrorisme el mes d'octubre a Perla, qui estava vinculat amb la Fundació Muntasir. D'aquesta forma podrien haver format una cèl·lula gihadista conjunta que tindria a la seva disposició materials per la fabricació d'explosius casolans.

Als investigadors hi ha una cosa que els hi ha cridat especialment l'atenció, i és l'extrema radicalització del segon dels detinguts. A més, han descobert que mantenia contacte amb altres membres de cèl·lules terroristes franceses i del continent africà.

Havia transmès els desitjos d'atemptar

El detingut havia transmès els seus desitjos d'atemptar quan tingués la primera oportunitat, i a més, havia mostrat els seus respectes a Ibrahim Hashimi, el nou «califa». Davant aquests indicis, que reflectien una «alta probabilitat» que hi hagués un atemptat, l'Audiència Nacional va decidir dur a terme la detenció del sospitós. El detingut té 25 anys i ha estat considerat membre del Daesh, ja que tenia comunicació a través dels canals informàtics amb els altres agents.

Després d'investigar i rastrejar al segon detingut per les xarxes i per internet, s'ha descobert que compartia material a favor de l'organització terrorista «enaltint a aquesta, als seus líders i mitjançant els quals s'incitava al terrorisme gihadista amb imatges de violència explícita de Daesh». A més de la Policia Nacional, en l'operació també hi ha col·laborat l'EUROPOL.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari