Muntatge fotogràfic amb dues imatges de Samuel Luiz

Gir en la investigació de la mort de Samuel Luiz: «Hi va haver una confusió»

Els investigadors asseguren que els agressors van actuar amb violència perquè Samuel els estava gravant amb el mòbil

Els investigadors de l'assassinat de Samuel Luiz continuen buscant pistes que aclareixin el cas. Les seves tasques se centren a trobar l'objecte metàl·lic amb el qual podrien haver-li provocat la contusió mortal.

Samuel tenia un fort traumatisme al cap ocasionat per un pal o un altre objecte de metall. Les proves forenses indiquen que la lesió podria ser compatible amb un puny americà. Si fos el cas, un dels menors detinguts seria el culpable de l'assassinat perquè els investigadors van trobar un d'aquests punys a casa seva.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Però més enllà de l'arma del crim, les autoritats segueixen tenint molts dubtes. De moment, sembla que es decanten per descartar l'homofòbia com a principal causa de l'assassinat.

El crim de Samuel Luiz no va ser homofòbia, segons els investigadors

Segons 'El Ideal Gallego', tot i que els agressors es van dirigir a Samuel com a «Maricón», els investigadors descarten que fos una agressió homòfoba. Ara bé, els investigadors segueixen tractant d'esbrinar el motiu de l'agressió.

En un principi, es va dir que un dels agressors va creure que Samuel i la seva amiga els estaven gravant amb el mòbil. Segons es confirma, Samuel estava realitzant una trucada de vídeo, però els agressors no s'ho van creure.

A més, després de la pallissa que va posar fi a la seva vida, un dels agressors es va endur el seu telèfon. Els investigadors creuen que els agressors volien eliminar les imatges que podria haver gravat Samuel.

El motiu de la pallissa haurien estat les drogues

La Policia és conscient que tots els detinguts tenen antecedents per delictes de salut pública. És a dir, que han tingut problemes amb les drogues. Segons aquesta teoria, els agressors podrien haver estat negociant amb drogues en el moment en què Samuel feia la videotrucada.

D'aquesta manera, van creure que Samuel els hauria gravat i que tindria proves d'aquests negocis. La Policia creu que aquesta seria la raó per la qual van tenir una reacció tan violenta i desmesurada contra el jove.

Aquesta teoria explicaria també per què l'agressor principal va anar a buscar a la resta del grup després del primer cop de puny. Com no va aconseguir treure-li el telèfon, perquè dos homes van intercedir en la baralla, va anar a buscar ajuda.

Els investigadors creuen que els sospitosos només volien treure-li el telèfon i evitar que els denunciés.

Sis detinguts, dos d'ells menors d'edat

De moment, les autoritats han detingut sis persones que van estar presumptament implicades en la baralla. Segons les imatges de les càmeres de seguretat de la zona, podrien haver participat fins a 12 o 13 persones.

Dels detinguts, cinc d'ells són homes i tots ells segueixen a la presó provisional sota fiança. L'única noia detinguda, K., ha estat posada en llibertat condicional.

Segons alguns mitjans de comunicació, ella va ser la instigadora principal de la pallissa, animant la resta que continuessin amb l'agressió. L'autor principal, el que va iniciar la baralla, va ser el seu nuvi, D.

A més, dos dels detinguts són menors d'edat i estan internats en un centre de menors.

Segons les primeres informacions publicades, els nuvis havien estat expulsats d'un local per una forta discussió. Fora del local va ser on K. va veure que Samuel els estava gravant.

Va ser llavors quan el seu nuvi, D., va començar a increpar-lo. Lina, amiga de la víctima, va intentar aturar-los, però la jove agressora va dir que ella «no pintava res allà».

Després de l'ajuda de dos homes que van frenar la pallissa, Lina va anar a buscar el telèfon de Samuel. Mentrestant, els dos agressors van anar a buscar al seu grup d'amics i entre tots van començar a perseguir a Samuel.

Samuel va quedar una mica atordit pels primers cops i va intentar fugir, però va ser interceptat abans d'aconseguir-ho. Va ser allà on més d'una desena de persones el van agredir amb cops i puntades.