Girona recorda la prohibició de banyar-se a la bassa de les hortes de Sant Eugènia

Un nen de 10 anys va morir ofegat ahir, dimecres 14 de juny, a l'estany

La localització de l'estany on els serveis d'emergències mèdiques van trobar el nen. | CatalunyaDiari.cat

L'Ajuntament de Girona recorda la prohibició de banyar-se a la bassa de les hortes de Sant Eugènia després que aquest dimecres, 14 de juny, un nen de 10 morís ofegat a un dels estanys. El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, ha indicat que, tot i que la prohibició ja és coneguda, es plantegen senyalitzar-ho d'alguna manera. «Sempre podem estudiar alguna mesura d'indicació més perquè no es torni a produir un altre malaurat accident» afirma. És important esmentar que ja hi ha una tanca perimetral al voltat de la bassa i que, tal com indica Sastre, fins ara, no s'havia detectat l'accés d'alguna persona per banyar-s'hi. El cos del nen que va morir ofegat està pendent d'una autòpsia.

Les bases artificials es van construir fa una dècada. Es troben a prop del riu Ter i es nodreixen amb l'aigua que arriba de la séquia Monar, després de fer-se servir per al reg de les hortes. Tal com indica el regidor, «En aquesta zona abans hi havia tota mena de deixalles i es va optar per recuperar-la per crear hàbitats aquàtics. Mai van estar pensades per a altres usos que no fossin aquest».

L'informe estatal d'ofegaments de menors elaborat per l'Escola Segoviana de Socorrisme i Abrisud determina que la demarcació de Girona és, dins Catalunya, la que més ofegaments ha patit en els darrers cinc anys. L'estudi ha analitzat el període des de l'1 de gener de 2013 fins al 14 de juny de 2017 i en total ha recollit 19 ofegaments de menors en entorns aquàtics del país, 11 d'ells pertanyen a les comarques gironines. L'any 2016 va ser el pitjor respecte a dades d'ofegaments a Catalunya, amb un total de sis morts. Les morts enregistrades van tenir lloc, en un 43% dels casos, en piscines privades, seguides d'embassaments o rius amb un 31%, i el 19% pertanyent a ofegament a platges. En un 77% dels casos, els fets van ocórrer en entorns sense vigilància.


Comentaris

envia el comentari