Imatge d'arxiu de la Policia Nacional

Un gos troba per casualitat el cos sense vida de Noemí, quatre mesos desapareguda

Els fets han tingut lloc aquest diumenge

La pitjor notícia per la família de Noemí Pérez, de 31 anys, es produïa aquest diumenge. Diversos agents de la Policia Nacional es desplaçaven al domicili i confirmaven allò que no haurien volgut escoltar. El cos trobat en una rambla propera al cementiri de la pedania murciana de Jabalí Viejo era el de la jove desaparegut el passat 7 de juliol a Alcantarilla, Múrcia.

D'aquesta manera es resolia una misteriosa desaparició i part del patiment d'uns familiars que havien estat setmanes en suspens. Segons explica 'El Español' va ser un veí que estava passejant el gos qui va trobar el cadàver. L'animal «va començar a furgar el terreny i quan el seu propietari va baixar, va veure que hi havia un cos putrefacte que semblava que portava una motxilla de color rosa amb lluentons», expliquen dos testimonis al mitjà citat.

Precisament, la motxilla havia estat clau perquè, una vegada van ser avisats, els agents de la Policia Nacional comencessin a sospitar que el cos trobat podia ser el de Noemí. Al cartell de la seva desaparició ja s'especificava que portava una bandolera rosa i una petita motxilla. Els mateixos joves que estaven a la zona confirmen que van sentir que el cos portaria allà bastant temps «almenys, set o vuit dies».

DESAPARECIDA#Desaparecidos#sosdesaparecidos#Missing#España#Alcantarilla#Murciapic.twitter.com/u3DdmuEQba

 

Va marxar després d'una discussió familiar

L'angoixa d'aquesta família de Múrcia va començar el passat mes de juliol. Concretament el dia 7 quan Noemí va mantenir una petita discussió amb els seus pares, Irene i Santiago, perquè «ens vam assabentar que havia deixat de prendre el tractament contra la seva depressió», explicava la mare. Va sortir de casa donant cops de peu al voltant de les 15.00 hores i ells pensaven que «havia marxat al carrer a fumar un cigar, com havia fet en altres ocasions, perquè estava angoixada amb la seva depressió i el tema del treball».

Però van passar les hores i no tornava al domicili que compartien ella i el seu fill de 3 anys. Per aquest motiu, van anar a la comissaria a presentar una denúncia l'endemà. Des del principi no van creure que hagués pogut marxar perquè per ella el seu petit era «la seva vida».

Mesos de recerca sense cap pista clara

Expliquen que van ser mesos de recerca sense parar per tota la zona pròxima a Alcantarilla, recorrent la llera fins a la capital. Però indiquen que rebien trucades que la situaven en altres parts de la comunitat. «En aquests mesos ens han dit que la van veure a Espinardo, Múrcia, Cartagena, Lorca, Totana... Algunes vegades la veien en quatre llocs diferents el mateix dia i a la mateixa hora».

Van estar a punt de creure que tot podia acabar amb una pista que apuntava a Mazarrón. Diversos testimonis descrivien a una jove amb un físic molt similar al de Noemí que anava amb un home, però «al final vam localitzar aquest home i era mentida». Tampoc van servir les converses amb alguns amics de la zona de La Ñora o els intents de rastrejar les seves xarxes socials o missatges, la jove no va prendre el mòbil.

S'han trobat senyals de violència

Tot i els antecedents de Noemí, 'El Español' parla de tres episodis de conductes autolítiques, fonts de la investigació tenen pràcticament descartat un suïcidi. Oberta una investigació, que pot ser «llarga» segons el Grup d'Homicidis, si sembla que van trobar senyals de violència, tot i que s'espera que sigui l'autòpsia el que confirmi la causa de la mort.

Malgrat que la Jefatura Superior de Policía de Múrcia ha declarat el secret de sumari, creuen que el cos podria haver estat dipositat allà i traslladat des d'un altre lloc. Veuen poc creïble que el passat 1 de novembre, dia de Tots Sants, ningú que anés al cementiri s'adonés de la forta olor que desprenia un cos en tal estat de descomposició.