IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern espanyol critica la proposta de diàleg de Puigdemont i li dona més temps perquè «torni a la legalitat»

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaria ha assegurat que Puigdemont té «un greu problema» si no és capaç de contestar amb un «sí» o un «no»

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, s'ha mostrat decebuda aquest matí per la resposta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al requeriment de Rajoy perquè aclareixi si va declarar la independència. Sáenz de Santamaría ha insistit que l'únic que es demanava era que el cap de l'executiu català contesti amb un «sí» o un «no», i ha advertit que «el diàleg no s'exigeix, es practica». Per al govern espanyol, la proposta de diàleg de Puigdemont «no resulta creïble», perquè s'ha de fer «dins de la llei i amb la màxima claredat». «Considerem que el senyor Puigdemont té una oportunitat de ser clar i tornar a la legalitat», ha dit la vicepresidenta, que li ha donat més temps i ha invitat el president de la Generalitat al Congrés perquè expliqui les seves propostes.

Santamaría ha explicat que ara es posa en marxa la segona fase que el govern espanyol va donar a Puigdemont perquè revoqui la declaració, i evitar així l'aplicació del 155 de la Constitució. De fet, la vicepresidenta ja ha parlat obertament sobre la possibilitat d'aplicar aquest article, assegurant que «no és per suspendre l'autogovern», sinó perquè s'exerceixi d'acord amb la legalitat. «Puigdemont i els que l'acompanyen el primer que han fet és derogar l'Estatut», ha dit.

Sáenz de Santamaría ha assegurat que en cap cas l'executiu de Mariano Rajoy anticiparà més passos abans que finalitzi el segon termini, dijous a les 10.00 hores del matí, i ha insistit que està en mans de Puigdemont que «es facin els següents passos». La vicepresidenta, però, no ha aclarit si el president del govern espanyol té pensat reunir-se amb Puigdemont, tal com aquest li demanava a la carta enviada aquest matí. 


Comentaris

envia el comentari