YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern espanyol recorda la «importància» d'aplicar les restriccions addicionals contra la Covid-19

Malgrat aquesta advertència, les autoritats de l'Estat consideren que «el Pla de resposta primerenca s'està aplicant i està funcionant»

Persona fumant al carrer, amb la mascareta a la barbeta
La prohibició de fumar en espais públics, si no es pot mantenir la distància de seguretat, és una de les mesures aprovades. | Europa Press

El Govern espanyol ha destacat aquest dimecres que és «molt important» que s'apliquin amb el «màxim rigor» les mesures addicionals contra el coronavirus que el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes van acordar a la reunió de divendres passat del Consell Interterritorial de Salut.

Durant la trobada telemàtica que el comitè de seguiment del coronavirus que han mantingut aquest dimecres el president de l'executiu, Pedro Sánchez, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, han considerat que és «imprescindible per controlar la pandèmia» així com el fet que hi hagi un «estricte compliment» de les mesures de prevenció general, com són l'ús de mascareta, el rentat de mans i el distanciament social.

Coordinació entre el Govern espanyol i les autonomies

Sánchez, Illa i Simón han valorat que «en aquests moments s'estan adoptant les mesures més efectives per al control de la pandèmia en coordinació amb les comunitats autònomes», segons un comunicat del Govern espanyol. L'executiu constata «l'esforç de detecció precoç i seguiment dels casos estrets que realitzen les autoritats sanitàries de les autonomies que estan portant a una ràpida identificació i control dels nous brots».

Segons els assistents a la reunió, les comunitats autònomes estan aplicant «les mesures apropiades per evitar la propagació» del virus amb l'aïllament de contagiats i els seus contactes estrets, així com establint confinaments parcials on calgui. «El Pla de resposta primerenca s'està aplicant i està funcionant», consideren, per molt que remarquen que és «absolutament imprescindible aplicar amb rigor» les noves restriccions.

Onze mesures d'obligat compliment

El Ministeri de Sanitat i les autonomies van pactar el passat divendres onze mesures per lluitar contra la Covid-19 durant la reunió extraordinària del Consell Interterritorial de Salut. Així mateix, les comunitats autònomes tenen autoritat per ampliar aquestes mesures si així ho creuen convenient.

Entre aquestes mesures hi ha la prohibició de fumar o beure a la via pública, el tancament de discoteques, sales de ball i bars de copes, així com l'obligació de tancar els locals de restauració abans de la una de la matinada o limitar les visites a les residències de gent gran.


Comentaris

envia el comentari