IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Govern no indemnitzarà la família del professor assassinat per un alumne amb un matxet a Barcelona

L'alumne també va ferir una altra professora i diversos alumnes després d'entrar armat al centre escolar amb una ballesta i un matxet

Homenatge al professor assassinat Abel Martínez
Homenatge al professor assassinat Abel Martínez | Cedida

El Govern ha negat novament la indemnització a la família del professor Abel Martínez, mestre lleidatà assassinat per un alumne a l'institut Joan Fuster de Barcelona l'abril de 2015. Els familiars del professor que tenia 35 anys quan va morir reclamaven una quantitat d'un milió d'euros al Consorci Educatiu en concepte de responsabilitat patrimonial en considerar que el centre era el responsable de l'alumne i que van fallar les mesures de control. Però finalment el recurs no ha estat acceptat.

Ensenyament reitera al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l'actuació del menor «va ser absolutament imprevisible i tampoc es pot apreciar cap incompliment de les normes d'organització i funcionament del centre escolar», segons ha pogut saber el diari 'Segre'.

Es va determinar que no era negligència

La negativa de la indemnització es basa en el dictamen de la comissió jurídica assessora de la Generalitat que al març de l'any passat va determinar que no va existir negligència, principalment perquè l'alumne que va posar fi a la vida del professor apunyalant-lo, no presentava signes d'agressivitat més enllà d'un comportament passiu i de baix rendiment acadèmic.

Imatge dels Mossos i SEM davant de l'institut quan es van produir els fets
Imatge dels Mossos i SEM davant de l'institut quan es van produir els fets | CatalunyaDiari.cat

 

La lletrada de la Generalitat que ha portat el cas ha assegurat que so es reconeix l'existència de responsabilitat per part de l'Administració, la indemnització hauria de ser de 129.174,93 euros i no d'un milió d'euros, segons l'escrit de resposta a la reclamació dels familiars del professor mort, els seus pares i el seu germà.

En aquest sentit, com que no es pretén acceptar la xifra d'un milió d'euros d'indemnització, el TSJC haurà de fixar una data per la pràctica de proves i determinar si el Consorci té o no responsabilitat i ha d'indemnitzar la família.

L'assassinat a l'institut barceloní

Els fets van tenir lloc el 20 d'abril de 2015 a l'IES Joan Fuster de Barcelona. Un alumne de segon d'ESO va apunyalar al professor lleidatà Abel Martínez, de 35 anys. L'alumne també va ferir una altra professora i diversos alumnes després d'entrar armat al centre escolar amb una ballesta i un matxet. El professor mort feia pocs dies que havia arribat al centre on estava fent una substitució.


Comentaris

envia el comentari