'La gran ola', el documental que alerta d'un possible tsunami a la costa d'Andalusia

El seu director, Fernando Arroyo, demana que s'afrontin les pors i que «no es miri a un altre costat»
Un instante del documental 'La gran ola'
Un fragment del documental 'La gran ola'. | 'La gran ola'

El documental 'La gran ola' arriba aquest divendres als cinemes de tota Espanya, després de la gran expectació que ha causat arran de la seva première al Festival de Cinema de Màlaga el passat 18 de febrer. 

 

Un documental on els investigadors i científics que hi apareixen, creuen que la costa andalusa podria ser l'escenari d'una gran catàstrofe natural. Un tràgic succés que no se sap quan tindria lloc, però el qual causaria un gran dany.

 

I és que segons els experts, el tsunami podria originar-se a causa de les falles que diàriament estan actives a la zona del golf de Cadis. De fet, cal recordar que com a conseqüència d'aquest fenomen, ja s'han produït diversos desastres naturals al territori, com el tsunami que va afectar la costa de Huelva i Cadis o el terratrèmol que va destruir Lisboa l'any 1755, el qual va ser originat per les falles de Portugal, situades a 400 quilòmetres del Cap de Sant Vicent, segons ha indicat 'Ideal.es'.

Ones d'entre 5 i 15 metres

Segons els experts, aquest tsunami seria devastador i produiria ones d'entre cinc i quinze metres que, si s'originessin, ràpidament arribarien a la costa. Davant les greus conseqüències que podria suposar un desastre natural com aquest, resulta vital intentar prevenir i disminuir la seva repercussió i els danys que causaria. I és que les catàstrofes naturals comporten la pèrdua de milers de vides, llars, familiars, etc.

Una «realitat» amagada

D'altra banda, val a dir que el projecte audiovisual ja es pot veure a través del canal #0, un dels canals de televisió privada de Movistar +. El director del documental, Fernando Arroyo, vol mostrar «la realitat» que la majoria de les vegades és eludida per tal de no generar el caos ni pànic entre la població.

 

Una proposta amb què demana que s'afrontin les pors i que «no es miri a un altre costat» quan es parla d'aquest tipus de coses. I és que segons els experts sísmics, la por no hauria d'impedir l'adequada actuació governamental davant un fet que no té data, però sí que tindrà lloc un dia o un altre.

 Comentaris

envia el comentari