Policia Nacional

La gran sorpresa de la Policia Nacional en entrar a un pis al Baix Llobregat

Un dels delinqüents tenia una escopeta de caça preparada per a disparar-la

La Policia Nacional juntament amb la Policia Local de Begues han desarticulat un enorme cultiu de marihuana a la localitat de Begues, al Baix Llobregat.

Un dispositiu en conjunt que ha permès desmantellar un cultiu intensiu interior de marihuana amb 1.575 plantes i detenir els seus tres responsables, els quals portaven a sobre tant armes de foc com un matxet. 

La investigació va iniciar amb informacions anònimes que apuntaven a la plantació, fet que va permetre reunir els indicis necessaris, identificar les persones que hi havia al darrere i escorcollar els espais. 

A l'interior s'hi va trobar material amb capacitat de producció d'entre tres i quatre collites anuals amb un màxim de 1.600 plantes per collit. Els exemplars trobats pesaven uns 133 quilos, amb un preu de venda al mercat de 800.00 euros. 

En l'escorcoll, un dels detinguts va llançar una arma llarga pel balcó amb munició.

Els delinqüents tenien diverses armes

Aquest fet es va produir en la fase operativa a l'habitatge, dirigida per grups tàctics de la policia espanyola. 

Un dels encarregats del manteniment i la custòdia de la plantació va llançar l'arma, concretament una escopeta de caça preparada per a ser disparada, que va quedar en una zona de vegetació. També es va interceptar una segona arma, un matxet de grans dimensions, així com diversos aparells elèctrics.

Als tres detinguts se'ls acusa de delictes contra la salut pública, tinença il·lícita d'armes i defraudació de fluid elèctric, donat que la plantació estava enganxada a la xarxa de manera molt precària.

Sorprès amb 2.200 pastilles d'èxtasi 

Un home va acceptar el dijous 21 d'abril 5 anys de presó per un delicte de tràfic de drogues en el judici que s'havia de fer a l'Audiència de Lleida

Les parts van acordar rebaixar la pena inicial de set anys i sis mesos de presó en aplicar-li l'atenuant de drogoaddicció. 

L'home va ser sorprès pels Mossos d'Esquadra amb 2.204 pastilles d'MDMA (èxtasi) a l'estació d'autobusos de la Seu d'Urgell, el 21 d'abril de 2020. La droga tenia un pes total de 1.319,36 grams i l'acusat la duia dins una motxilla. 

Les pastilles intervingudes pels Mossos haurien tingut un valor d'uns 23.100 euros al mercat negre, al qual s'adreçaven. 

A més de la condemna de presó, l'home també ha acceptat una multa de 25.000 euros.