Graven un petit tauró nedant al port de Cambrils

Es tracta d'una tintorera de petites dimensions que nedava al port de Cambrils

Els veïns de Cambrils que passejaven per la zona del port es van endur un bon ensurt aquest diumenge, 7 d’abril. Diverses persones van veure un petit tauró nedant dins l’aigua, a escassos metres del port i de la costa. La presència de l’animal va crear molta expectació entre els cambrilencs que eren aquest migdia a la zona del port, i no van dubtar en fotografiar i gravar l’animal. En un vídeo difós a través de les xarxes socials, es pot observar com un tauró de petites dimensions, el que podria ser una cria de tintorera, neda ben a prop de la costa.

Les tintoreres són taurons oceànics que s’expandeix per tots els oceans tropicals i temperats del planeta, segons apunta la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM). Aquests animals solen nedar entre els 60 i els 300 metres de profunditat, tot i que excepcionalment es poden veure en profunditats inferiors o superiors, com és el cas de Cambrils. Es tracta d’una espècia molt estesa, i no és estrany que de tant en tant es deixin veure pel mar Mediterrani i per la costa catalana.

L'animal va ser vist a molt pocs metres de la costa cambrilenca
L'animal va ser vist a molt pocs metres de la costa cambrilenca | Facebook / Antonio Tapia

La presència d'aquests animals a prop de les platges catalanes acostuma a generar molta alerta entre els banyistes i la població. De fet, aquests animals no busquen atacar directament els humans. Ara bé, si la tintorera se sent molestada o amenaçada, es defensarà amb la boca i reaccionarà de manera agressiva. De manera natural, les tintoreres s’alimenten principalment de petits peixos pelàgics i cefalòpodes, sobretot de calamar. A vegades poden menjar petits taurons, cetacis, carronya o en alguna ocasió aus marines.


Comentaris

envia el comentari