IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Gregorio Cano, el violador de la Verneda, va demanar la castració química per evitar més agressions sexuals

És «conscient que tornarà a reincidir», segons els experts de la presó

Imatge del violador de la Verneda, acompanyat d'un guàrdia civil, el dia del seu judici.
Imatge del violador de la Verneda, acompanyat d'un guàrdia civil, el dia del seu judici. | RTVE

Gregorio Cano, més conegut com el violador de la Verneda, sortirà aquest mateix dijous de la presó. Entre els anys 1997 i 1998 va cometre més de 20 agressions sexuals a diferents barris de Barcelona, per les quals en el seu moment va ser detingut i enviat a la presó. En total, la condemna que li va imposar el jutge va ser de 167 anys, però després d'haver passat 20 anys tancat, i sense estar rehabilitat, aquesta setmana tornarà a estar al carrer. 

El que més crida l'atenció és que ell mateix sap la seva situació i què podria fer si queda en llibertat. Segons han explicat fonts penitenciàries a 'La Razón', ell «és conscient que és un malalt i que tornarà a reincidir». De fet, en el seu moment va explicar a la policia que tenia un greu problema, i va advertir familiars i coneguts seus que, si sortia de la presó, tornarà a cometre els mateixos delictes. 

Va demanar que el matessin i la castració química

Gregorio va ser conscient del seu problema des del principi. Fa 20 anys, quan va ser detingut per la policia, va demanar als agents que el matessin: «Foteu-me un tret», els va suplicar. L'home, desesperat i conscient de què era capaç de fer va arribar fins i tot a demanar la castració química, petició que li va ser denegada. 

Els tècnics de la presó on ha passat les últimes dècades, tal com va avançar CatalunyaDiari.cat, també ho tenen molt clar. Els informes confirmen que és molt probable que torni a reincidir si és alliberat, perquè no mostra cap senyal de rehabilitació. 

20 anys de presó d'una condemna de 167

Això, malgrat haver passat els darrers 20 anys a la presó. Poden semblar molts, però recordem que la seva condemna inicial era de 167 anys. El que passa és que, segons la llei, a Espanya la pena màxima que es pot complir per un delicte com aquest és de 20 anys, i de vegades es pot sortir fins i tot abans, gràcies al bon comportament. 

 En aquest cas, però, no ha estat així, ja que el jutge va tenir en compte en el seu moment l'alta probabilitat de reincidència, i va aplicar-li algunes mesures cautelars per assegurar-se que compliria sencers els 20 anys de presó. 

Va reconèixer disset agressions sexuals

La forma d'actuar de Gregorio era sempre la mateixa: escollia víctimes molt joves, les abordava mentre caminaven soles per zones despoblades o amb poc moviment, i amb una navalla les obligava a realitzar-li fel·lacions. Ara bé, en cas que la víctima oposava resistència, l'home es feia enrere i fugia. 

En poc temps, va arribar a violar fins a disset dones, que ell mateix va reconèixer, però durant el judici se li van atribuir un total de 24 agressions sexuals. I podrien haver estat més, ja que moltes de les possibles víctimes es van negar fer el que ell volia, i van quedar en simples intents. Sigui com sigui, la policia el va detenir gràcies a una trampa. 

En concret, l'home va topar amb una agent de la policia vestida de paisà, el 9 de maig de 1998. Gregorio va assaltar-la amb la seva navalla, sense adonar-se que una companya seva també estava a la zona. Aquesta segona agent de policia va alertar els seus companys, que van aconseguir detenir Gregorio. 


Comentaris

envia el comentari