Un treballador surt d'un AVE estacionat a l'estació d'Atocha, el 15 de setembre del 2022, a Madrid (Espanya).

Greus retards ara mateix en la circulació de trens entre Madrid i Barcelona

Un robatori afecta el servei ferroviari entre les dues ciutats

L'empresa Adif ha comunicat que avui al matí els serveis ferroviaris d'alta velocitat entre Madrid i Barcelona han patit una incidència que ha donat com a resultat a  retards de prop de 25 minuts.

La causa de l'incident ha sigut conseqüència d'un robatori de cable de coure en la infraestructura. El furt ha tingut lloc entre l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà) i la localitat d'Alcover  (Alt Camp).

Tal com ha indicat Adif, els operaris estan treballant per a solucionar el problema com més aviat millor.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Es produeixen més incidències a Barcelona

D'altra banda, aquest mateix matí la companyia Adif també ha comunicat un parell d'incidències que s'han produït als serveis de Rodalies Barcelona.

En el cas de la línia R4, una persona ha tingut un accident  a un punt de pas no autoritzat a Sant Joan Despí  i els retards s'han allargat a gairebé 10 minuts.

Pel que fa a la línia R3, s'ha produït una incidència en la infraestructura de Montcada Ripollet. S'han acumulat retards d'uns 15 minuts de mitjana.

Ambdós problemes s'han pogut arreglar a tocar de les vuit del matí i a poc a poc els serveis han recuperat les seves freqüències de pas habituals.

Fets similars a Lleida

El passat 20 de juliol, va tenir lloc un robatori de cable de coure entre les estacions de Lleida-Pirineus i Puigverd de Lleida-Artesa. Els fets van provocar retards de més de mitja hora en els trens regionals que circulaven a les línies l'R13 i l'R14.

Així ho van informar fonts d'Adif i de Renfe. En aquest sentit, el gestor d'infraestructures ferroviàries va indicar que els seus tècnics estaven treballant per resoldre la incidència el més aviat possible.