Jutgen un grup criminal per robatori amb força en una empresa del Baix Empordà

Un agent de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols va resultar ferit durant la persecució dels acusats

Un dels agents de Policia Local va resultar ferit mentre atrapava un dels lladres durant la persecució   | cedida

La nit del 21 de gener de l'any 2016 un grup criminal va entrar en una empresa ubicada al carrer del Mall de Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà, per «obtenir un benefici patrimonial il·lícit», segons escriu el Ministeri Fiscal. Els acusats, que seran jutjats a l'Audiència de Girona el pròxim 12 de febrer, van entrar a robar amb força al local i van ferir un agent quan fugien.

Però tot va començar el dia abans a la matinada. Els lladres van sobrepassar una porta de tres metres d'alçada per arribar al pati i, des d'allà, van forçar una de les portes d'accés a l'empresa per accedir al local. Un cop dins, en van sostreure les claus i van retirar-se ja amb el material necessari pel 'cop final' del dia següent. L'endemà van entrar per segona vegada a l'empresa, seguint el mateix patró que la nit anterior, però no els va funcionar el pla.

El propietari havia canviat el pany de la porta en adonar-se que l'havien forçat, pel que els acusats no van poder utilitzar la clau que havien robat el dia anterior per entrar amb comoditat al local. Igualment, van forçar la porta de nou fins que va cedir i, un cop dins, van intentar obrir la caixa forta mitjançant la tècnica de l'oxitall, sense èxit. Van haver de fugir ràpidament quan la Policia Local va accedir al lloc.

De set a vuit anys de presó i més de 30.000 euros

La Fiscalia acusa els detinguts de robatori amb força i delicte de grup criminal   | ACN

 

Durant la persecució, els dos agents van intentar barrar el pas als delinqüents. Un d'ells va aconseguir atrapar un dels lladres i van caure tots dos a terra. L'altre lladre va passar per sobre d'ells per fugir, lesionant el genoll dret del policia

La Fiscalia considera els acusats culpables d'un delicte de robatori amb força, així com d'un segon delicte de grup criminal. Els demana penes d'entre set i vuit anys de presó. A més, a un dels detinguts, se li ha d'aplicar un agreujant de multireincidències. La Fiscalia demana també als processats una multa de 5.232 euros pels danys causats a l'empresa i 26.500 euros per indemnitzar el policia ferit, per les seqüeles de la lesió que va patir. 


Comentaris

envia el comentari