Un grup de manifestants talla la Via Laietana de Barcelona

Els protestants reclamen una «universitat pública de qualitat»

Imatge del grup de manifestants que ha tallat la Via Leietana aquest matí
Imatge del grup de manifestants que ha tallat la Via Laietana aquest matí | Twitter (@comunicaciouab)

Un grup de manifestants ha tallat aquest dijous, 15 de març, la Via Laietana de Barcelona, per reclamar una «universitat pública de qualitat». Alguns dels universitaris fins i tot s'han encadenat des d'abans de les vuit del matí davant la Secretaria d'Universitats i Recerca, en contra de l'augment de les taxes universitàries.

Els estudiants protesten contra el preu de les taxes universitàries
Els estudiants protesten contra el preu de les taxes universitàries | Twitter (@comunicaciouab)

 

Demanen una rebaixa del 30% de les taxes universitàries

Ha estat la petició i l'anhel de la manifestació. Alguns universitaris barcelonins han optat per dur a terme la protesta des d'abans de les 8 del matí i s'han col·locat davant la Secretaria d'Universitats i Recerca. 

Els estudiants, així mateix, han explicat estar en contra de l'augment de les taxes universitàries i exigeixen que les rebaixin un 30%. En aquest sentit, un dels clams dels estudiants insta a la rebaixa perquè, segons ells, aquests preus «no són públics»

Una demanda per al nou Govern

«Hi ha una demanda en matèria d'universitats [...] que està pendent de complir-se», al·leguen els estudiants a la futura formació d'un nou govern català. En aquest sentit, aquests també aprofiten per demanar la fi de l'aplicació l'article 155 de la constitució, perquè segons aquests «està posant en risc la nostra educació». 

La manifestació, finalment, ha estat convocada per les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC). En una nota informativa, el grup ha demanat «reprendre la lluita estudiantil».

Els manifestants argumenten que l'any 2016 es va aprovar una moció que instava a rebaixar les taxes universitàries un 30%, però la legislació encara no ha entrat en vigor. 


Comentaris

envia el comentari