Desarticulen un grup que venia marihuana a Palafrugell a través de menors

Els Mossos han detingut sis persones d’una mateixa família

Imatge dels productes requisats
Imatge dels productes requisats | Mossos d'Esquadra

Agents dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Palafrugell han desarticulat un grup criminal que es dedicava a la venda de marihuana en aquesta localitat del Baix Empordà. En l'operació s'han produït sis detencions —quatre homes, una dona i un menor d'edat— i tots ells eren membres d'una mateixa família resident en aquest municipi empordanès.

La policia els acusa d'un delicte contra la salut pública, pertinença a un grup criminal i, a més, a dos d'ells també per obstrucció a la justícia. El seu funcionament era jeràrquic, amb rols molt ben definits, i la líder del grup era la mare de la família.

Utilitzaven menor per vendre la droga

La investigació policial va començar el passat mes de juny quan agents de la Policia Local de Palafrugell van descobrir que diversos membres d'aquesta família es dedicava a la distribució de substàncies estupefaents i que utilitzaven a menors per repartir-los en petites quantitats pels carrers del municipi.

Es van realitzar diversos operatius policials en els quals algun dels membres de la família va arribar a amenaçar els agents amb cremar-los el cotxe privat o començar una onada de robatoris al municipi. Així, es va muntar un ampli dispositiu que va permetre descobrir que es tractava de distribució de marihuana i fer molts decomisos.

Finalment, el 31 de juliol i l'1 d'agost es va procedir a les detencions, inclosa la d'un dels menors que es dedicava a vendre la marihuana pel carrer. Els detinguts, que comptaven amb nombrosos antecedents policials, van passar a disposició del jutge, que els va deixar en llibertat.

Desarticulen un punt de venda de drogues a menors a Barcelona

Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona van desmantellar el passat mes de juliol un punt de venda de drogues de Nou Barris des d'on es distribuïen drogues sintètiques a menors i joves. En l'operació policial, es van detenir tres traficants: dos homes, de 30 anys i nacionalitat colombiana, i una dona, de 20 anys i nacionalitat italiana.

La investigació va començar quan van detenir un jove per tinença de drogues i van tenir coneixement d'aquest pis de la capital catalana. Els agents van poder comprovar com els traficants venien substàncies estupefaents a joves i menors d'edat i, fins i tot, els hi arribaven a fiar la compra per tal que tenir-los com a clients fixos. 


Comentaris

envia el comentari