Desarticulen un grup dedicat a robar a turistes al centre de Barcelona

Estava format per tres dones de les quals se n’han detingut dues i una tercera està en crida i cerca

Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han desarticulat un grup criminal que es dedicava a cometre furts pel centre de Barcelona. La banda estava formada per tres dones, de nacionalitat búlgara i de 26, 46 i 55 anys, de les quals dues van ser detingudes el passat 30 de juliol, mentre l’altra encara continua en crida i cerca.

Des de principis d’any, els agents ja les havien identificat fins a una dotzena de vegades per carrers de Ciutat Vella i les havien arribat a denunciar en unes altres nou ocasions. Totes tres treballaven de manera coordinada amb rols concrets que s’anaven intercanviant i, fins i tot, havien establert mesures de contra vigilància per tal de no ser descobertes per la policia.

El seu 'modus operandi'

Les dones es vestien com turistes per camuflar-se entre ells i no aixecar sospites. De forma prèvia al furt, es feia una tasca de vigilància i control de les seves víctimes per tal d’escollir-les, del que s’encarregava una de les dones. Una altra, feia de pantalla per entorpir el pas del turista, mentre la tercera cometia el furt. Fins i tot, algun cop s’arribava a obstaculitzar la reacció de la víctima per tal que les altres dues delinqüents poguessin fugir del lloc.

Amb antecedents en diversos països

Els investigadors han pogut certificar que les tres membres del grup tenen antecedents en diferents països europeus, com França, Àustria, Dinamarca o Alemanya. Això demostra, que en el moment en què detectaven que la policia les investigava o les pressionava perquè deixessin de robar, canviaven de país per a seguir cometent els delictes.

Desarticulada la banda que robava a turistes a l'AP-7

El passat mes de juny, els Mossos d'Esquadra van desarticular la banda més activa dels darrers anys en robatoris a turistes a l'autopista AP-7, des de la Jonquera fins a Tarragona. Els investigadors calculen que han realitzat centenars de furts a l'any i amb aquesta investigació en van resoldre una cinquantena amb els quals haurien obtingut, segons els Mossos, 150.000 euros.

Es van detenir quinze persones, totes kosovars, de les quals dotze no podran tornar-se a acostar a l'autopista AP-7 a tot l'Estat espanyol. El jutge va imposar pels investigats aquesta mesura per evitar la reincidència, un fet comú en aquest tipus de delictes —només a Mossos, tenen 240 antecedents per fets similars el conjunt dels membres de la banda—.


Comentaris

envia el comentari