Fotomuntatge de l'autobús accidentat al riu i Guadalupe, la mestra morta a l'accident

Guadalupe, la mestra i mare de dos fills morta a l'accident d'autobús

Les tasques de rescat van finalitzar amb el balanç de set morts i dos supervivents

L'accident d'autobús a Cerdedo-Cotobade ja és un dels més greus de les últimes dècades a Espanya. Un cop finalitzades les tasques de rescat, el balanç final és de set morts i dos supervivents. L'autobús de l'empresa 'Monbus' es dirigia des de la presó de Lugo fins a Vigo.

Vuit passatgers tornaven de visitar els seus familiars i les seves parelles a la presó i es dirigien a celebrar la nit de Nadal amb els seus familiars. Al seu pas per un pont l'autobús va sortir de la via, va destrossar la tanca, i va caure al riu des d'una alçada de 30 metres. A hores d'ara, investiguen les causes del desgraciat accident.

Un possible excés de velocitat i el mal temps podrien estar darrere de la tragèdia. Però fins que no treguin l'autobús no coneixeran el que va passar exactament, i per això estan esperant que baixi el cabal de l'aigua. Mentrestant, de mica en mica, s'han anat coneixent més detalls sobre les víctimes.

Guadalupe, una mestra molt estimada

Una de les víctimes mortals és Guadalupe Días González, mestra de 44 anys i mare de dos fills. Acabava d'aterrar a l'IES Núm. 1 d'O Carballiño per fer-ne una substitució, però ja s'havia guanyat l'afecte de tots. Ara, la comunitat educativa està en xoc en saber que és una més de les víctimes mortals.

Imatge de Guadalupe Días González, la mestra i mare de dos fills morta a l'accident d'autobús
Guadalupe està entre els passatgers morts de l'autobús | Cedida

Guadalupe va arribar al centre d'Ourense el setembre passat per impartir classes de Castellà a 1r de l'ESO. Cada dia anava des de Lalín fins a O Carballiño per fer les classes, primer a jornada completa i després només unes hores. Durant tot aquest temps va fer bons amics entre el professorat.

Entre les bones amigues hi havia Almudena, la directora de l'institut, a qui ja coneixia d'haver compartit classes en una altra escola. Almudena recordava ahir emocionada a qui va ser la seva bona amiga. La va descriure com una docent dinàmica, molt bona companya i molt alegre, algú difícil d'oblidar.

Els seus fills, el seu gran amor

La directora reconeixia que estan devastats per la tràgica notícia i que encara els costa de creure que han perdut la seva companya. Segons explica, Guadalupe s'entregava a la feina de la mateixa manera que cuidava de la seva família. Els seus dos fills eren el seu gran motor, un amor que compartia amb tots els altres.

Així mateix, la directora del centre va informar que després de les vacances explicaran als nens el que ha passat i faran un acte d'homenatge. Els companys de la mestra afirmen que els nens l'estimaven molt i sempre anaven darrere seu. La recorden com una mestra afectuosa, que sempre escoltava i es deixava ajudar.

A la localitat s'ha guardat un minut de silenci per recordar la professora morta i la resta de les víctimes. La víctima més jove tenia 21 anys, mentre que la més gran tenia 73. En total set vides trencades per un estrany accident que encara ningú s'explica, però que deixa un rastre de dolor.

Mari Luz, la setena víctima

Ahir van extreure de l'aigua l'última víctima d'aquest fatídic accident. Es tracta de Mari Luz Álvarez Quintero, de 47 anys, que viatjava al costat de l'única passatgera que va salvar la seva vida. Aquesta dona havia estat diverses vegades a la presó i després de recuperar la llibertat es va instal·lar a Vigo, cap on es dirigia dissabte.

Foto del bus accidentat al riu Lérez (Pontevedra)
Imatge de l'autobús accidentat al riu Lérez | 112 Galícia

Mari Luz havia estat a la presó per furt i falsa denúncia, i al penal de Teixeiro va conèixer l'home amb qui va iniciar una relació sentimental. Aquest dissabte va anar a visitar-lo abans del sopar de la nit de Nadal. De tornada a Vigo, al costat de María del Rosario, l'autobús on viatjava va caure al riu.

Inicialment ningú va reclamar l'absència d'aquesta dona i les tasques de rescat van finalitzar amb un balanç de sis morts i dos supervivents. Tanmateix, va ser la parella de Mari Luz qui en va denunciar la desaparició i van reactivar la recerca. El seu cos va aparèixer a 500 metres d'on hi havia el vehicle.

Dissabte, l'home i Mari Luz van compartir una estona de companyia a la presó durant un vis-a-vis. Van acomiadar-se sense saber que era la darrera vegada, i després de conèixer la desgràcia ell va tenir una crisi d'ansietat. Va haver de ser atès a la infermeria del penal i van activar el protocol antisuïcidis.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp