Foto d'una dona vestida de personal sanitari.

Guadalupe, la metgessa de 27 anys que ha mort quan tornava a casa

La jove metgessa ha perdut la vida de forma tràgica

La tragèdia s'ha acarnissat amb una jove metgessa de 27 anys. Sí, perquè Guadalupe perdia la vida quan el cotxe que conduïa sortia de la carretera al sot de Talavera la Real (Badajoz).

Concretament, el cotxe ha xocat brutalment contra el ciment i ha acabat fent diverses voltes de campana fins a acabar a l'aigua del riu Guadiana, de panxa enlaire. Posteriorment, la conductora quedava atrapada al seu interior i aquesta ha sigut la causa de la seva mort.

D'aquesta manera ha informat de l'accident mortal el parc de bombers de la Puebla de la Calzada. Recordem que aquest sot té una altura de dos metres sobre el riu Guadiana, i no és la primera vegada que passa un succés de circumstàncies similars.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Mor una metge de 27 anys després de caure el seu cotxe al riu Guadiana

Guadalupe M.M., la metgessa que ha mort després d'aquest accident, era natural de la localitat d'Arroyo de San Serván, encara que residia a Novelda. A més a més, Guadalupe era metgessa resident de Ginecologia de Mèrida i realitzava les pràctiques a la localitat d'Almendralejo.

Ma d'un metge agafant un estetoscopi a una sala de l'hospital
Una metgessa ha perdut la vida de manera tràgica| Getty Images

Tot succeïa cap a les 14.25 hores d'aquest dimarts, 23 de maig. Tot seguit, s'alertava d'un accident al parc de bombers de la Diputació de Badajoz de Puebla de la Calzada.

Des d'aquí, mobilitzaven fins a dos vehicles i des del parc de Mèrida també s'encaminava cap al lloc de l'accident un vehicle d'intervenció. És cert que una vegada que els de Puebla van arribar al lloc de l'accident mortal, aquest avís quedava desactivat.

Guadalupe va quedar atrapada a l'interior del vehicle després de caure a l'aigua

Tanmateix, succeïa que al mateix temps de l'avís d'aquest accident, un altre accident a Pueblo Nuevo va alertar els serveis d'emergència. Tot i que finalment no es va necessitar la seva intervenció, ja que els accidentats van poder sortir pel seu propi peu.

Per la seva banda, sobre les condicions en què viatjava la metgessa morta, se sap que viatjava sola i amb el cinturó de seguretat posat.

Si bé és cert que algun testimoni de l'accident va intentar ajudar Guadalupe a sortir del vehicle, finalment va ser impossible. De fet, només la van poder treure els bombers de Puebla de la Calzada.

Un cop fora del cotxe, els sanitaris de l'UME de Badajoz i els del Centre de Salut de Talavera van intentar fer una maniobra durant 35 minuts. No obstant això, no van poder salvar-li la vida per desgràcia.

Cal recordar que no és la primera víctima mortal que perd la vida en aquest sot. I és que, l'any 2007, un portuguès de 27 anys viatjava al seu cotxe amb altres amics que van resultar ferits després de caure el vehicle al riu.

Un sot que ja es va cobrar una altra víctima mortal el 2007

Per sort, en aquella ocasió el riu amb prou feines tenia aigua i aquestes dues persones van poder sobreviure. Sens dubte, aquesta carretera de l'esmentat sot és un punt complicat fora de la xarxa convencional de carreteres, ja que pertany a la Confederació Hidrogràfica del Guadiana.

Imatge del sot de Talavera la Real on ha mort la metgessa de 27 anys de forma tràgica
Mor una jove de 27 anys en caure amb el seu cotxe al riu del sot de Talavera la Real | Google Maps

La Confederació, després d'aquell fatal accident en què va morir un portuguès, va fer obres de millora en la senyalització de seguretat viària, així com en els accessos pels dos marges al gual sobre el riu Guadiana.

En concret, allò que van millorar va ser la instal·lació de bandes sonores, a més de reforçar la senyalització horitzontal i vertical i posar-hi panells lluminosos. Així doncs, la Confederació Hidrogràfica del Guadiana volia dotar de més seguretat aquest punt en què s'havien produït diversos accidents de pes.

Tanmateix, és cert que aquesta carretera s'usa habitualment per al pas de vehicles de l'organisme o bé de titulars de parcel·les de la zona de regadiu. I fins i tot ho fan servir vehicles que autoritza únicament la Confederació Hidrogràfica del Guadiana.