La Guàrdia Civil abandona el Departament d'Economia més de 20 hores després

Alguns agents han sortit amb capses i bosses

Els agents observen els cotxes malmesos davant la seu d'Economia.
Els agents observen els cotxes malmesos davant la seu d'Economia. | CatalunyaDiari.cat

Més de 20 hores després d'haver entrat al Departament d'Economia, la Guàrdia Civil n'ha començat a sortit als voltant de les quatre de la matinada, enmig d'un cordó policial realitzat pels Mossos d'Esquadra. Alguns dels agents han sortit amb capses i bosses. El cos policial ha comprovat amb gossos que no hi hagués explosius al vehicles que tenien aparcats davant la conselleria. Quatre dels vehicles tenien molts desperfectes i estan essent retirats amb grua. Segons fonts del Departament, els escorcolls han acabat a quarts de nou del vespre. Però els agents no han pogut sortir a aquella hora, ja que els milers de persones concentrades al carrer n'impedien el seu pas. A les quatre de la matinada, en canvi, quedaven al carrer unes 150 persones. Tot i que l'ANC i Òmnium han fet una crida als concentrats perquè marxessin a la mitjanit, algunes persones s'han quedat davant el Departament d'Economia a l'espera de la sortida de la Guàrdia Civil. Durant la tarda, s'han sentit càntics de «Dormireu aquí» i «No sortireu» i fins i tot s'ha vist un matalàs entre els milers de persones concentrades a la Rambla de Catalunya. A les sis del matí d'aquest dimarts, 21 de setembre, encara queden una vintena de manifestants i una quinzena d'agents, que continuen dins l'edifici. 

Als volts de les deu de la nit, els avalots dels Mossos d'Esquadra ja han intentat fer un cordó policial per a la sortida dels Guàrdies Civils. Durant la seva formació, s'han viscut moments de tensió entre alguns concentrats i antiavalots. Més tard han estat voluntaris de l'ANC, vestits amb armilles de colors en què es podia llegir «sí», els que han fet un passadís, que ha servit perquè una desena de treballadors del Departament que duien tot el dia tancats a la seu, en sortissin. Més tard i un cop dissolt el passadís de l'ANC, els antiavalots dels Mossos han format un cordó a les portes de la seu governamental que s'ha mantingut fins a la sortida de la Guàrdia Civil. 

Els vehicles de la Guàrdia Civil que han estat aparcats durant tot el dia davant la conselleria han acabat amb diversos desperfectes: vidres trencats, xapa malmesa, rodes punxades i plens de cartells i enganxines a favor del referèndum. En un d'ells fins i tot hi han posat una tenda de campanya a sobre. Des de les vuit del matí i durant més de dotze hores, el cos policial ha buscat informació sobre el referèndum al Departament de la Vicepresidència i Economia i Hisenda. Així, ha acordonat i buscat documentació al despatx del secretari general de la Vicepresidència, Josep Maria Jové, entrant al seu servidor. També s'han emportat l'ordinador de la directora de serveis del Departament, Natàlia Garriga i el disc dur de la responsable de projectes territorials de Vicepresidència, Mercè Martínez. Aquestes tres persones estan entre la quinzena de càrrecs del Govern detinguts pel cos policial. Durant els escorcolls, un grup de treballadors del Departament d'Economia han desplegat una pancarta al balcó de suport als detinguts.

Un agent de paisà abandona el Departament d'Economia.
Un agent de paisà abandona el Departament d'Economia. | CatalunyaDiari.cat

Comentaris

envia el comentari