Dos agents de la Guàrdia Civil de trànsit, en motocicleta.

Daniel, el Guàrdia Civil que ha mort quan tornava a casa després de treballar

Va patir un accident de trànsit que va posar fi a la seva vida

Andalusia va viure ahir un dia tràgic. En primer lloc, un bomber perdia la vida durant les tasques d'extinció de l'incendi de Sierra Bermeja. Hores després, un guàrdia civil patia un accident de trànsit que també li va causar la mort. 

Daniel Mesa Contreras, de 51 anys, era agent de la Guàrdia Civil i va patir accident de trànsit mentre tornava a casa de la feina. Un succés inesperat a la localitat de Camas (Sevilla).

L'accident mortal del guàrdia civil

Mesa havia sortit de la feina a primera hora de la tarda. A les 15:00 hores, anava amb una motocicleta oficial pel nucli urbà de Camas en direcció a casa seva. De cop i volta, va xocar contra un turisme i va perdre la vida. 

Després de la col·lisió, ell va sortir disparat i va caure a terra. Malauradament, el seu cap va colpejar durament contra la vorera. Tot i que portava el casc ben posat, el cop va ser tan dur que el va matar a l'acte, segons informa 'El Diario de Sevilla'. 

Els serveis d'emergència van acudir ràpidament al lloc dels fets. No obstant això, els sanitaris no van poder fer res per salvar-li la vida.

Familiars i coneguts han quedat desolats i commocionats després de la notícia. Al seu temps, els companys de feina amb qui feia molts anys que treballava, també ploren la seva pèrdua. 

Un dolor a què s'ha sumat la Subdelegació del Govern a Sevilla, que ha mostrat el seu condol a xarxes. Ha escrit: «El nostre més sentit condol a familiars, amics i companys del guàrdia civil Daniel Mesa Contreras».

L'ajuntament de la població on treballava també li ha dedicat unes paraules. Així, a Twitter ha publicat aquest missatge: «Hem conegut amb dolor la mort d'un agent del destacament en acte de servei. Volem traslladar el nostre condol a la seva família, companys i amics».

La Guàrdia Civil, al seu torn, ha publicat: «Daniel, guàrdia civil de Sant Joan d'Aznalfarache, ha mort després de tenir un accident de moto mentre tenia cura de la seguretat de tots. El nostre més sentit condol a la seva família i amics».

«Descansa en pau, germà».

En aquests moments, s'ha procedit a obrir una investigació per conèixer les causes de l'accident, que es considera laboral o en acte de servei. L'agent viatjava a la moto oficial i tornava de la seva jornada de feina.

Un guàrdia civil amb una trajectòria important

Altres dades que s'han donat a conèixer de Mesa és que treballava a l'Àrea d'Investigació. D'aquí que recentment participés en una rellevant investigació conjunta amb la Policia Nacional. La coneguda 'Operació Rekad-Parrot', que va tenir lloc fa pocs dies.

Van aconseguir desarticular una important banda del barri de les Tres Mil Viviendas que s'havia especialitzat en el robatori de cases. Els detinguts es dedicaven a robar vehicles, on trobaven les claus i dades referents a diferents domicilis. Així, aconseguien entrar-hi per apropiar-se de tota mena de béns de valor.

Fins aleshores, s'havien produït nombrosos robatoris d'aquesta mena a Sevilla, Màlaga i San Fernando. 

Gràcies a aquesta intervenció, es va poder detenir el presumpte autor del robatori amb força que el 2020 es va produir en una germanor. El cas de la Hermandad de la Sed, on van endur-se les potències de Crist i l'aixovar de la Verge.